Hlavní obsah

Rusové prozradili, proč Bratislava vyfoukla Praze Utkání hvězd KHL. O2 arenu můžou kdykoliv zavřít, tvrdí

Bratislava
Aktualizováno

Velký hokejový svátek v podobě utkání hvězd KHL se nakonec v Praze konat nebude, vedení soutěže totiž dalo přednost slovenské Bratislavě, kde se duel v čele s Iljou Kovalčukem a spol. odehraje ve Slovnaft aréně 11. ledna příštího roku.

Foto: Petr Horník, Právo

Pražská O2 se podle vedení KHL může kdykoliv zavřít.

Článek

V rámci příprav už navštívil Bratislavu viceprezident KHL pro marketing a komunikaci Iľja Kočevrin spolu s prvním náměstkem ředitele Alexejem Smertinem. O hvězdném duelu jednali s generálním manažerem Slovanu Marošem Krajčim a primátorem Bratislavy Milanem Ftáčnikem.

Přesun duelu z pražské O2 areny do Bratislavy už KHL avizovala dříve, čekalo se jen na oficiální potvrzení, které zaznělo právě po schůzce v Bratislavě.

„Rozhodli jsme se, že Zápas Hvězd KHL se bude konat v Bratislavě a ne v Praze, termín přitom zůstane zachován. Bratislava není příliš vzdálená od Prahy, takže se prakticky nic nemění. Noví majitelé O2 areny mají problémy s halou a organizovat v ní Zápas hvězd KHL by bylo riskantní. Halu v Praze můžou kdykoliv zavřít, rozhodli jsme se tedy minimalizovat riziko," řekl pro ruský web R-Sport Iľja Kočevrin.

Schaffer: Kam na tyhle informace KHL chodí?

Jeho výrok je ale podle majitele a provozovatele O2 areny, společnosti Bestsport Arena, a.s, zcela nepodložený.

„Opravdu netušíme, kam vedení KHL chodí na takové informace a proč to dělá. Je to ničím nepodložené tvrzení. Pravděpodobnost, že O2 arenu akcionáři zavřou, je stejná, jako že zítra nevyjde slunce. O2 arena je po provedené reorganizaci ve výborné kondici a promotéři jejích služeb dlouhodobě a s důvěrou využívají. Nikdo z nich se přitom nechová způsobem, jako vedení KHL," uvedl pro Sport.cz předseda představenstva  Bestsport Arena Robert Schaffer.

„Opět musím konstatovat, že vůbec nevíme, s jakými majiteli O2 areny zástupci KHL jednali. S námi nejednal nikdo. Pokud se vedení KHL rozhodlo uspořádat utkání hvězd v Bratislavě, v pořádku, ale vůbec nechápu, proč vypouštějí do světa takové nesmysly. Je zvláštní, že se vedení KHL bojí zavření O2 areny, ale za měsíc se tu bude KHL hrát, a to soutěžní zápas Lva s CSKA Moskva. Tady něco nesedí," dodal Schaffer.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články