Hlavní obsah

Žerděv po brzkém konci ve Lvu Praha bude hrát za Spartak Moskva

Útočník Nikolaj Žerděv, který měl být velkou posilou Lva Praha, ale v týmu skončil ještě před zahájením sezóny, nakonec bude hrát v této sezóně KHL za Spartak Moskva. Osmadvacetiletý ruský hokejista uzavřel s klubem smlouvu do konce ročníku.

Foto: Sport.cz

Nikolaj Žerděv v dresu Lva.

Článek

Lev oznámil ukončení spolupráce se Žerděvem 2. září, dva dny před startem Kontinentální ligy, s tím, že se dvojnásobný mistr světa vrací z rodinných důvodů do Ruska. Šéf soutěže Alexandr Medveděv ale později uvedl, že hokejista se čtyřmi stovkami zápasů v NHL v pražském týmu skončil kvůli tomu, že se opil.

V Praze začal skandálem

Bývalý hráč Columbusu, New Yorku Rangers a Philadelphie už své angažmá v Praze začal skandálem. Na konci července uzavřel smlouvu se Lvem a souběžně upoutal pozornost tím, že podle ruských médií v jednom z moskevských hotelů několikrát za sebou bujaře slavil a rušil další návštěvníky. Svůj luxusní vůz Bentley pak našel poškozený různými nápisy. Kvůli aférám se s ním prý chtěla rozvést manželka Jevgenija.

Ke Lvu se připojil se zpožděním na soustředění ve Finsku, protože ztratil pas a musel žádat o nový. V kádru jediného českého účastníka KHL, který mu dal lepší nabídku než další zájemce o jeho služby Donbass Doněck, vydržel jen měsíc. V KHL hrál od roku 2011 za Atlant Mytišci, který ho v závěru minulé sezony poslal do Kazaně.

Spartak má za sebou úspěšný start do sezony, v tabulce Tarasovovy divize je s 16 body z osmi zápasů druhý o bod za Dynamem.

Reklama

Související témata: