Hlavní obsah

Chabarovsk - Lev 3:0Petružálek dvěma góly rozhodl o výhře Chabarovsku nad Lvem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Petružálek 1 : 0
59. Muršak 2 : 0
60. Petružálek 3 : 0

Chabarovsk
Aktualizováno

Hokejisté Lva Praha prohráli v Kontinentální lize na ledě Chabarovsku 0:3 a dvěma góly se na tom podílel český útočník Jakub Petružálek. Hráči Lva gólmana Alexeje Murygina nepřekonali a poprvé v sezóně neskórovali. Jediný český zástupce v KHL si připsal v dvanáctém utkání ročníku pátou porážku. Amur v jedenáctém duelu teprve potřetí zvítězil.

Foto: www.khl.ru

Jakub Petružálek se raduje z gólu.

Článek

Lev zakončil na Dálném východě náročné turné a z vystoupení v Novokuzněcku, Novosibirsku, Vladivostoku a Chabarovsku získal celkem pět bodů. Po návratu do Prahy čeká svěřence trenéra Václava Sýkory další zápas v pondělí doma proti Magnitogorsku.

"Celkově pět bodů z náročného tripu není žádná katastrofa, ale taky to není žádná sláva. Když se vezme, co jsme všechno absolvovali. Kdybychom dneska vyhráli, tak bychom to hodnotili velice pozitivně," řekl asistent trenéra Lva Jan Votruba.

V úvodním dějství se hrálo dlouho bez šancí. V osmé minutě prověřil domácího brankáře Murygina Danielsson. Lev následně nevyužil přesilovou hru. Práci měl i Vehanen, který kryl Petružálkův pokus i další střely Amuru. Gólmana Chabarovsku otestovali ještě v úvodní části Ridderwall a Thörnberg.

"První třetina pro nás vypadala dobře, měli jsme převahu, soupeř neměl prakticky ani jednu šanci a my jsme ty své nevyužili," prohlásil Votruba.

Petružálek řádil

Na začátku druhého dějství se radoval z vedení Amur, když Vehanena prostřelil mezi betony z pravého kruhu Petružálek. Vyrovnat se snažil Novotný, stav se nezměnil ani při vyloučení hostujícího Mikuše či krátké přesilovce Amuru čtyř proti třem.

V závěrečné třetině Lev nevyužil početní výhodu při Ježovově trestu a ve 46. minutě mohl zvýšit Muršak. Prostřelil Vehanena, který ale stihl puk ještě odpálit před brankovou čárou. Lev nezužitkoval ani přesilovku při Korotkovově vyloučení. V 54. minutě fauloval Jaakola unikajícího Muršaka, ale Vehanen trestné střílení slovinského útočníka zlikvidoval.

Muršak se dočkal gólu v 59. minutě, kdy při power play Lva trefil ze střední pásma prázdnou branku. Výsledek ještě dovršil tři sekundy před koncem Petružálek, jenž se také trefil při pokračující hře bez brankáře Pražanů.

"Soupeř skóroval při naší power play, pak jsme to zkusili znovu, takže výsledek vypadá velice krutě na to, jak ta hra vypadala, ale to se nedá nic dělat," prohlásil Votruba. "Ve třetí třetině jsme měli dvě přesilovky, dali jsme tam tyčku, ale byli jsme málo agresivní před brankou. To už je poněkolikáté. Když se nedá gól, nedá se vyhrát. Naši útočníci dali za 120 minut jediný gól," dodal asistent trenéra.

Kontinentální hokejová liga:
Amur Chabarovsk - HC Lev Praha 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávka: 22. Petružálek (Muršak), 59. Muršak, 60. Petružálek. Rozhodčí: Gašilov, Komarov - Maťuša, Palej. Vyloučení: 6:6, navíc Thörnberg (Lev) 10 min. Bez využití. Diváci: 7000.
Chabarovsk: Murygin - Ježov, Reese, Sedunov, Loginov, Bykov, Terjajev, Bilalov - Petružálek, Korotkov, Junkov - Muršak, Fisenko, Orlov - Lugin, Litovčenko, Tarasov - Šiškanov, Smurov, Klimčuk. Trenér: Jevgenij Popichin
Lev Praha: Vehanen - Ševc, Mikuš, Němec, Oystrick, O'Byrne, Jaakola, Humphries - Klepiš, Azevedo, Ridderwall - Danielsson, Christensen, Novotný - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Řepík, Vrána, Birner - Cingel. Trenér: Václav Sýkora
Ostatní výsledky KHL:
Vladivostok - Slovan Bratislava 3:1 (za hosty Netík 1+0),
Novokuzněck - Dinamo Riga 0:2
Novosibirsk - CSKA Moskva 3:2
Magnitogorsk - Čeljabinsk 3:0 (Kovář 0+2)
Kazaň - Petrohrad 1:3
Nižnij Novgorod - Atlant Mytišči 1:3
Viťaz Čechov - Čerepovec 3:1
Dynamo Moskva - Jaroslavl 1:3.

Reklama

Související témata: