Hlavní obsah

Mytišči - Lev 0:4Lev po dvou porážkách zabral. Rozstřílel Atlant Mytišči a znovu je na pozicích pro play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. O'Byrne 0 : 1
27. Zackrisson 0 : 2
30. Birner 0 : 3
58. Azevedo 0 : 4

Moskva
Aktualizováno

Hokejisté Lva Praha zakončili v Kontinentální lize sérii čtyř zápasů venku výhrou na ledě Atlantu Mytišči 4:0 a vrátili se v Západní konferenci na pozice pro play off. Branky vstřelili Ryan O´Byrne, Patrick Zackrisson, Michal Birner a Justin Azevedo. Gólman Petri Vehanen udržel potřetí v sezoně čisté konto.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hokejisté Lva Praha opět zabrali.

Článek

Lev zabral po porážkách v Čerepovci (1:2) a Petrohradu (0:5) a v součtu s výhrou v Jaroslavli (2:0) se vrací domů s šesti body. Další zápas čeká Lva až po reprezentační pauze ve středu 13. listopadu doma proti Jekatěrinburgu.

Slavnostní buly před utkání vhodily tři finalistky Miss Universe včetně české zástupkyně Gabriely Kratochvílové, které navštívily utkání.

V úvodu zasahoval Vehanen proti Engqvistovi. Potom hrál Lev přesilovku při Arťuchinově trestu, ale domácí se ubránili. Lev měl v úvodním dějství převahu, soupeře přestřílel v poměru 15:4.

Ve 12. minutě připravil kapitán Novotný šanci pro Klepiše, ale gólman Galimov zasáhl. O minutu a půl později se už hosté radovali, když O´Byrne prostřelil gólmana Atlantu, kterému bránil ve výhledu Řepík.

Na začátku druhé části odolali domácí při Engqvistově trestu, v 26. minutě nevyužil šanci Mäenpää, ale krátce nato už v další přesilovce zvýšil Zackrisson, který po Oystrickově přihrávce zakončil do odkryté branky. V polovině utkání zakončil bek Birner únik blafákem a Lev vedl už 3:0.

Lev se následně ubránil při Vránově vyloučení a držel si bezpečný náskok. Atlant se snažil zkorigoval výsledek, ale Vehanen byl neprůstřelný. Výhru Pražanů naopak potvrdil v 58. minutě Azevedo.

Duel bratrů Kovářů v KHL vyhrál po nájezdech brankář Jakub

Z duelu bratrů Kovářů v KHL vyšel úspěšněji brankář Jakub, jehož Jekatěrinburg porazil 5:4 po samostatných nájezdech Magnitogorsk s Janem Kovářem v centru elitního útoku. Bývalý útočník Plzně svého staršího bratra nepřekonal, nicméně připsal si dvě asistence.

Prohra až v nájezdech byla vzhledem k vývoji utkání ziskem pro Magnitogorsk, neboť prohrával už 0:3 a 1:4. V závěru druhé třetiny však Sergej Mozjakin po první Kovářově asistenci snížil a o vyrovnání se postaral v třetí části dvěma trefami Danis Zaripov, jenž zkompletoval hattrick. Nejlepšímu střelci KHL "nabil" Kovář na vyrovnání v 49. minutě a potvrdil pozici nejlepšího nahrávače v soutěži.

V penaltovém rozstřelu zazářil Jakub Kovář, jehož postupně nepřekonali Zaripov, Mozjakin a nakonec ani jeho bratr. Jan měl ke skórování blízko, ale po bekhendovém blafáku nedokázal zvednout puk nad Jakubův beton. Rozhodl tak nájezd domácího Fjodora Malychina z první série.

Gól útočníka Jana Bulise v prodloužení ukončil zápas Čeljabinsku na ledě Chanty Mansijsku. Traktor, letošní finalista Gagarinova poháru, díky Bulisově brance v čase 60:38 vyhrál 4:3.

Mezi střelce se dnes zapsali také Tomáš Netík ze Slovanu Bratislava, Lukáš Kašpar z Donbassu Doněck a Zbyněk Irgl z Dinama Minsk, ale ani jeden se svým týmem výhru neslavil.

Kontinentální hokejová liga:
Atlant Mytišči - HC Lev Praha 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. O'Byrne (Jaakola, Vrána), 27. Zackrisson (Oystrick, Mäenpää), 30. Birner (Vrána, Gragnani), 58. Azevedo (Mäenpää, Klepiš). Rozhodčí: Piechaczek, Gofman - Birin, Zacharenkov. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváci: 5600.
Atlant Mytišči: Galimov - Novopašin, Niskala, Rukavišnikov, Petrov, Velikov, Dyblenko, Aťušov, Batyršin - Jašin, Kablukov, Kolcov - I. Radulov, Engqvist, Jemeljov - Gluchov, Trubačov, Arťuchin - Haataja, Kadějkin, Michnov. Trenér: Alexej Kudašov.
Lev Praha: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Jaakola, O'Byrne, Gragnani, Němec, Oystrick - Klepiš, Azevedo, Novotný - Řepík, Vrána, Birner - Thörnberg, Azevedo, Sekáč - Pacovský, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.
Ostatní výsledky KHL
Omsk - Nižněkamsk 4:2
Barys Astana - Ufa 3:2
Chanty-Mansijsk - Čeljabinsk 3:4 v prodl. (Trončinský 0+1 - Bulis 1+1)
Jekatěrinburg - Magnitogorsk 5:4 po sam. nájezdech (za hosty Kovář 0+2)
Jaroslavl - CSKA Moskva 1:3
Spartak Moskva - Chabarovsk 1:0
Čerepovec - Dinamo Riga 0:1
Petrohrad - Slovan Bratislava 4:2 (za hosty Netík 1+0, Škoula 0+1)
Dinamo Minsk - Vladivostok 3:4 po sam. nájezdech (za domácí Irgl 1+0)
Doněck - Novosibirsk 1:2 (za domácí Kašpar 1+0)
Záhřeb - Novokuzněck 4:3 po sam. nájezdech.

Reklama