Hlavní obsah

Magnitogorsk - Minsk 3:0Nejproduktivnější Čech v KHL Kovář skóroval proti Minsku

Moskva
Aktualizováno

Nejproduktivnější český hokejista v Kontinentální lize Jan Kovář přidal na své konto další dva body. Při vítězství Magnitogorsku 3:0 nad Dinamem Minsk vstřelil druhou branku a na první gól zápasu přihrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový útočník Jan Kovář.

Článek

Kovář je s 23 asistencemi nejlepším nahrávačem soutěže, gólů dal zatím devět. V kanadském bodování KHL jsou lepší pouze jeho spoluhráči Danis Zaripov a Sergej Mozjakin.

Zápas Nižněkamsku proti Záhřebu rozhodl v nájezdech domácí Petr Koukal. První ze čtyř gólů, které padly v normální hrací době, vstřelil jeho spoluhráč Jan Kolář. Ten se na počátku listopadu do Ruska vrátil po extraligovém působení v Pardubicích a Slavii Praha.

Podobně byli čeští hráči vidět i v utkání Slovanu Bratislava s Chanty-Mansijskem, v němž slovenský celek prohrával po dvou třetinách 0:2, ale nakonec rovněž zvítězil 3:2 po samostatných nájezdech. Necelé dvě minuty před vypršením normální hrací doby vyrovnal Tomáš Mojžíš, v nájezdech se pak prosadil pouze Tomáš Netík.

Skórovali také Jakub Petružálek z Chabarovsku a Tomáš Vincour z Kazaně, ale jejich týmy prohrály. Chabarovsk nicméně za domácí porážku 1:2 po samostatných nájezdech s Nižním Novgorodem získal alespoň bod, kazaňští lídři Východní konference podlehli ve Vladivostoku 2:3.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Nižnij Novgorod 1:2 po sam. nájezdech (za domácí Petružálek 1+0)
Vladivostok - Kazaň 3:2 (za hosty Vincour 1+0)
Novokuzněck - Viťaz Podolsk 0:2
Novosibirsk - Dynamo Moskva 1:0
Čeljabinsk - Doněck 0:1 (Kolář II 0+1)
Magnitogorsk - Dinamo Minsk 3:0 (Jan Kovář 1+1, Gulaš 0+1)
Ufa - Spartak Moskva 1:2 v prodl.
Nižněkamsk - Záhřeb 3:2 po sam. nájezdech (za domácí Kolář 1+0, Koukal rozh. nájezd)
CSKA Moskva - Omsk 3:1
Dinamo Riga - Barys Astana 3:2 po sam. nájezdech,
Slovan Bratislava - Chanty-Mansijsk 3:2 po sam. nájezdech (Mojžíš 1+0, Netík rozh. nájezd, Vondrka a Škoula oba 0+1 - Smoleňák 0+1)
Lev Praha - Jekatěrinburg 3:2 v prodl.

Reklama

Související témata: