Hlavní obsah

Omsk - Lev 2:3 SNLev zabodoval už poosmé za sebou, proti Říhovu Omsku uspěl po nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Zackrisson 0 : 1
16. Jaakola 0 : 2
23. Kuljaš 1 : 2
52. Kurjanov 2 : 2
65. Ullström (rozhodující nájezd) 2 : 3

Omsk

Už na osm zápasů protáhli hokejisté Lva v Kontinentální lize svou sérii zápasů, v nichž dokázali bodovat. Pražané v úterý sice na ledě Omsku ztratili dvoubrankový náskok, nakonec ale tým vedený koučem Milošem Říhou porazili 3:2 po samostatných nájezdech, tedy naprosto stejným poměrem jako před deseti dny v domácím prostředí.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Trenér Omsku Miloš Říha v duelu s pražským Lvem.

Článek

Avangard se už od šesté minuty musel obejít bez jednoho ze svých klíčových útočníků Alexandra Pěrežogina, který zasáhl Thörnberga hokejkou do obličeje a od rozhodčích vyfasoval trest na pět minut a do konce utkání. Švédský útočník Lva se sice ještě na led na chvíli vrátil, pak ale zamířil do kabin a zápas nedohrál. Hosté sice dlouhou přesilovku nedokázali využít, dlouho je to ale mrzet nemuselo.

Ve třinácté minutě totiž pohotově tečoval Ridderwallovo nahození Zackrisson a poslal český celek do vedení. O tři minuty později navíc zvýšil Jaakola, což byla pro Omsk pořádná rána, neboť v první třetině byl Lvu minimálně vyrovnaným soupeřem.

Na začátku druhé třetiny snížil v početní převaze Kuljaš a nastartoval tím domácí nápor. Svěřenci kouče Miloše Říhy se snadno dostávali do vyložených příležitostí, naráželi ale na výtečně chytajícího Petriho Vehanena. Tak jako Kuljaš, jemuž takřka jistý gól finský gólman tygřím skokem uzmul.

V nájezdech rozhodl Ullström

Jenže ve třetí části Lev doplatil na svou nedisciplinovanost. Fauly Ševce s O´Byrnem sice ještě domácí nepotrestali, při vyloučení Vrány už ale Kurjanov střelou nad Vehanenovo rameno. Pětiminutové prodloužení vítěze neurčilo, a tak přišly na řadu nájezdy, v nichž se jako jediný prosadil Ullström a zajistil Pražanům bod navíc.

Čtyřzápasovou šňůru venkovních duelů zakončí Lev ve čtvrtek od 14 hodin na ledě Barysu Astana.

Kontinentální hokejová liga:
Avangard Omsk - Lev Praha 2:3 SN (0:2, 1:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 23. Kuljaš (Širokov, Kurjanov), 52. Kurjanov (Ivanov) - 13. Zackrisson (Ridderwall), 16. Jaakola (Azevedo), rozhodující sam. nájezd Ullström. Rozhodčí: Buturlin, Ravodin - Medveděv, Sadovnikov. Vyloučení: 5:8, navíc Pěrežogin 5 min. a do konce utkání, Kurjanov (oba Omsk) 10 min. Využití: 2:0. Diváci: 6920.
Omsk: Garon - Kuljaš, Pivcakin, Baranka, Blaťák, Gončarov, Ljamin, Nurislamov, Poleščuk - S. Kosticyn, D. Sjomin, Kazakov - Pěrežogin, Popov, Ružička - Ivanov, Kurjanov, Širokov - Kalinin, Žerebcov, Berdnikov. Trenér: Miloš Říha
Lev: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Jaakola, Gragnani - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Řepík, Vrána, Birner - Pacovský, Cingel, Ridderwall - Matai. Trenér: Kari Jalonen.
Další zápasy:
Omsk - Lev Praha 2:3 po sam. nájezdech
Barys Astana - Slovan Bratislava 6:1
Chanty-Mansijsk - Dinamo Riga 1:2 v prodl. (za domácí Smoleňák 0+1)
Jekatěrinburg - CSKA Moskva 0:2
Nižnij Novgorod - Novosibirsk 3:1
Viťaz Podolsk - Vladivostok 1:3
Dynamo Moskva - Novokuzněck 3:4
Kazaň - Chabarovsk 1:2
Spartak Moskva - Čeljabinsk 3:5 (za hosty Bulis 1+0)
Dinamo Minsk - Nižněkamsk 4:3 (za hosty Koukal 0+1)
Doněck - Magnitogorsk 3:2 (za hosty Kovář 0+1)
Záhřeb - Ufa 0:1.

Reklama

Související témata: