Hlavní obsah

Miroslav Šatan oznámil, že po této sezóně skončí

Bratislava

Slovenský reprezentant Miroslav Šatan (39) po sezóně 2013/2014 ukončí svoji bohatou hokejovou kariéru. „Celá situace je pro mě plná emocí. Celý život jsem snil o tom, že svoji poslední sezónu odehraji na Slovensku před vlastními fanoušky, proto jsem se vrátil do Bratislavy,“ uvedl Šatan na úterní tiskové konferenci v Bratislavě.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Miroslav Šatan na tiskové konferenci po návratu do Slovanu Bratislava.

Článek

Šatan chce v poslední sezóně kariéry pomoci Slovanu probojovat se do play off Kontinentální hokejové ligy (KHL). „Moje rodina mě v rozhodnutí hrát podpořila," dodal. Předchozí sezónu Šatan nedohrál pro zranění. „Chtěl jsem jiný závěr kariéry. Těším se na výzvu, která mě čeká ve Slovanu," dodal.

Šatan se zatím účastí na nadcházející olympiádě v Soči nezabývá. „Není to pro mě důvod číslo jedna, proč jsem se rozhodl hrát dál," řekl.

Trénoval individuálně

Po pondělním návratu ze Spojených států absolvoval v úterý první trénink s hráči Slovanu Bratislava a podle vlastních slov se cítil dobře. „Musím odehrát zápasy, abych věděl, jak na tom jsem," uvedl Šatan, který doposud pouze individuálně trénoval v New Yorku. Trenér Slovanu Rostislav Čada až ve středu rozhodne, zda Šatan nastoupí už v utkání proti Petrohradu.

Šatan je jediným slovenským hráčem, který je držitelem kompletní sady medailí z mistrovství světa (zlato, dva krát stříbro a bronz), které Slovensko získalo v éře samostatnosti. V roce 2009 získal s Pittsburghem Penguins Stanley Cup. Loni hrál v KHL za Slovan až do nešťastného zranění v pražském utkání proti Lvu, kdy ho ve střední třetině trefil Zdeno Chára.

Reklama

Související témata: