Hlavní obsah

Hokejista Trončinský se z Chanty Mansijsku přesunul do Slovanu

Aktualizováno

Hokejový obránce Marek Trončinský přišel o angažmá v týmu KHL Jugra Chanty-Mansijsk a okamžitě získal nové ve Slovanu Bratislava. Pětadvacetiletý člen širšího kádru české reprezentace měl v sibiřském klubu smlouvu do konce sezóny, ta však byla o víkendu ukončena, podle informací na webu Jugry po vzájemné dohodě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Trončinský (zcela vpravo) v dresu reprezentace.

Článek

Krátce nato se Trončinský dohodl na působení ve Slovanu a přesunul se z předposledního týmu Východní konference do předposledního týmu konference západní. V dresu nového mužstva by se měl představit už v pátečním duelu proti Nižněkamsku.

"Jsem rád, že se nám po zranění Michala Sersena podařilo před těžkou sérií zápasů rychle doplnit kádr o hráče, který má zkušenosti z KHL. Věřím, že nám Marek pomůže naplnit cíle, které jsme si vytyčili," uvedl český trenér Slovanu Rostislav Čada.

Trončinský bude v bratislavském týmu třetím českým bekem po Tomáši Mojžíšovi a Martinu Škoulovi. Ve Slovanu ještě působí útočník Michal Vondrka a brankář Miroslav Kopřiva.

Trončinský hrál za Chanty-Mansijsk po odchodu z extraligového Liberce druhou sezónu. V té probíhající nastoupil k 35 zápasům, vstřelil sedm gólů, přidal stejný počet asistencí a sedm minusových bodů. Klub místo něj angažoval finského reprezentanta Ilariho Melarta, jenž hrál na farmě Columbusu zámořskou AHL.

Reklama

Související témata: