Hlavní obsah

Ufa - Lev 1:5Lev venku opět vítězí, výhru v Ufě režíroval produktivní Němec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Ševc 0 : 1
28. Novotný 0 : 2
44. Pihlström 1 : 2
47. O. Němec 1 : 3
50. Sekáč 1 : 4
55. Zackrisson 1 : 5

Hokejisté Lva Praha vyhráli v Kontinentální lize na ledě Ufy 5:1 a na kluzištích soupeřů uspěli v devátém z posledních deseti zápasů. Jedinou porážku si připsali v neděli v Magnitogorsku. Ufě oplatili Pražané porážku z prvního vzájemného zápasu v Praze, třemi kanadskými body se na tom podílel obránce Ondřej Němec.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Hráči týmu Lev Praha se radují z gólu.

Článek

V brance Lva se ve třetím ze série čtyř venkovních zápasů objevil místo jedničky Vehanena jeho náhradník Engren a prezentoval se výborným výkonem. Oba týmy hrály od počátku aktivně, skóre otevřeli hosté. V 18. minutě byl vyloučen Gordějev a Lev hned první přesilovou hru využil. Tvrdou a přesnou střelou od modré k levé tyči se prosadil obránce Ševc.

Salavat Julajev mohl vyrovnat také v početní výhodě, Engren ale všechny závary před svou brankou ustál. Ještě předtím zlikvidoval šanci Pihlströma. Znovu se prosadili hosté. Ullströmovu střelu chytře tečoval Novotný a gólem oslavil svou pondělní nominaci na olympiádu v Soči.

Zvýšit vedení mohli Azevedo a Sekáč, ale neuspěli stejně jako Chlystov, Kajgorodov nebo Makarov na druhé straně. V závěru druhé třetiny hrála Ufa po Azevedově vyloučení čtyři minuty přesilovou hru, snížit se jí ale nepodařilo. Kolcov v největší šanci trefil tyč. Ve 44. minutě již finského gólmana Engrena překonal v početní výhodě krajan Pihlström.

Pražanům se podařilo na inkasovaný gól rychle odpovědět, již ve 47. minutě přesně vystřelil obránce Němec. Následně brankář Sochackij, který je až trojkou Ufy, pustil za svá záda střelu Sekáče a zápas pro něj skončil. Kouč Jurzinov, který ještě nevyužil Vasilevského po jeho návratu z juniorského MS, poslal na led dvojku Volkova. Ani on čisté konto dlouho neudržel, po necelých pěti minutách jej překonal Zacrisson.

Kontinentální hokejová liga:
Salavat Julajev Ufa - Lev Praha 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)
Branky a nahrávky: 44. Pihlström (Kolcov, Kajgorodov) - 19. Ševc (Azevedo, Ullström), 28. Novotný (Ullström, Němec), 47. Němec (Sekáč, Oystrick), 50. Sekáč (Němec), 55. Zacrisson (Sekáč, Oystrick). Rozhodčí: Rönn, Vasiljev - Aljušin, Balodis. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. Diváci: 7580.
Ufa: Sochackij (50. Volkov) - Babčuk, Sčitov, Kulda, Višněvskij, Kolcov, Zubarev, Gurkin, Isangulov - Záborský, Chlystov, Mereskin - Pankov, Filatov, Makarov - Kajgorodov, Pilhström, Mirnov - Gordějev, Dubrovskij, Stěpanov. Trenér: Vladimir Jurzinov.
Lev Praha: Engren - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Jaakola, Gragnani, Mikuš, Nakládal - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Klepiš, Vrána, Ridderwall - Řepík, Cingel, Matai. Trenér: Kari Jalonen.
Ostatní úterní výsledky:
Chabarovsk - Atlant Mytišči 2:3 po sam. nájezdech
Vladivostok - Čerepovec 4:1
Novokuzněck - Petrohrad 3:2
Novosibirsk - Jaroslavl 3:1
Čeljabinsk - CSKA Moskva 3:1 (za domácí Bulis 0+1)
Magnitogorsk - Dinamo Riga 6:2 (za domácí Kovář 1+1)
Dynamo Moskva - Jekatěrinburg 3:2 (za domácí Novák 0+1)
Nižněkamsk - Slovan Bratislava 4:3 v prodl.
Viťaz Čechov - Chanty-Mansijsk 3:4 po sam. nájezdech
Kazaň - Barys Astana 1:2
Nižnij Novgorod - Omsk 5:3 (za hosty Blaťák 1+0).

Reklama