Hlavní obsah

Nižněkamsk - Lev 1:4Lev Praha opět potvrdil formu a v konferenci už atakuje třetí Doněck

Nižněkamsk
Aktualizováno

Hokejisté Lva Praha vyhráli v Kontinentální lize na ledě Nižněkamsku 4:1 a v Západní konferenci se na čtvrtém místě přiblížili na rozdíl jediného bodu třetímu Doněcku. Na desáté výhře venku z posledních jedenácti zápasů se podíleli trefami Petr Vrána, Martin Thörnberg, Lukáš Cingel a Jiří Sekáč. V dalším utkání Lev přivítá v pondělí doma Novokuzněck.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Lva se radují z branky - ilustrační foto.

Článek

Za Nižněkamsk nastoupil z českých krajánků jen Tomáš Netík, zatímco Petr Koukal v sestavě chyběl. V úvodní části ještě čtvrtý nejhorší tým soutěže držel se Lvem krok. Hosté se ubránili při Klepišově trestu, kdy měl šanci Milovzorov.

Pražané v 15. minutě přišli o útočníka Ullströma, který po tvrdém zákroku na hlavu odstoupil. Domácí odolali při vyloučení Beljakova, ale v pokračujícím tlaku otevřel skóre 35 vteřin před pauzou Vrána, který dorazil puk do branky po Ridderwallově střele.

V druhém dějství si Lev vedení rychle pojistil. Po 56 vteřinách se po rychlém kontru trefil z levého křídla Švéd Thörnberg. Ve 24. minutě opět hosté rychle přešli z vlastního obranného pásma k ohrožení Daltonovy branky. Azevedovu střelu kanadský gólman vyrazil jen před Cingela a slovenský útočník pohodlně zakončil do odkryté branky. Dantona následně vystřídal Sundicyn.

Ve 26. minutě přišel Lev o dalšího útočníka Klepiše, jehož srazil Bělov. Do hry se Klepiš, který je nominován k sobotnímu Utkání hvězd KHL v Bratislavě, už nevrátil zřejmě kvůli zraněné pravé ruce. V závěru druhé dvacetiminutovky mohl Neftěchimik snížit. Milovzorovovu teč za Engrenova záda ale sudí po poradě s videorozhodčím neuznali kvůli vysoké holi. Následně nevyužil šanci Stanislav Alševskij.

V závěrečném dějství se Nižněkamsk nadále snažil zkorigovat stav, ale Lev úspěšné bránil bezpečný náskok. Engren zlikvidoval střelu i dorážku Bělova i další pokusy.

V 56. minutě se radoval znovu Lev, když v přesilovce zakončil kombinaci nekrytý Sekáč. Domácí se tlačili aspoň za čestným úspěchem a po tlaku sebral Engrenovi nulu 105 vteřin před koncem při Mataiově trestu Jaroslav Alševskij.

Kovář vychytal vítězství, Salák odešel poražen

Brankář Jakub Kovář přispěl 27 úspěšnými zákroky k vítězství hokejistů Jekatěrinburgu na ledě Čechova 3:1. Šanci vychytat čtvrté čisté konto v sezóně překazil nejlepšímu gólmanovi Kontinentální ligy za měsíc prosinec slovenský útočník Martin Cibák, který v 49. minutě snížil na průběžných 1:2.

Poražen naopak odešel další brankář českého olympijského výběru pro Soči Alexander Salák, který s Petrohradem prohrál 0:4 v Novosibirsku. Favorizovaní hosté vyslali 33 střel, ale v síti žádná neskončila a Petrohrad prohrál čtvrté z posledních pěti utkání. Novosibirsk dal ze 24 pokusů čtyři góly. Salák inkasoval třikrát, svůj druhý gól v utkání dal Jori Lehterä sekundu před koncem do prázdné branky při power play Petrohradu.

Svůj devátý gól v sezóně dal útočník Jan Bulis, ale porážce Čeljabinsku s Dinamem Riga 2:5 nezabránil. Jan Kovář přispěl asistencí k vítězství Magnitogorsku nad CSKA Moskva 3:1 a v posledních čtyřech zápasech v novém roce nasbíral osm kanadských bodů. Jeho tým vyhrál deset z uplynulých jedenácti utkání.

Kontinentální hokejová liga:
Neftěchimik Nižněkamsk - HC Lev Praha 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 59. J. Alševskij (Bělov, Šulakov) - 20. Vrána (Ridderwall, Klepiš), 21. Thörnberg (Mäenpää, Ševc), 24. Cingel (Azevedo, Němec), 56. Sekáč (Zackrisson, Thörnberg). Rozhodčí: Anisimov, Bělov - Koršak, Černyšov. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. Diváci: 4000.
Nižněkamsk: Dalton (24. Sudnicyn) - Bělov, Jarullin, Mamašev, Berezin, Kosmačov, Romanov, Šulakov, Beljakov - Milovzorov, Chochrjakov, Netík - Tolpeko, Polygalov, Rybin - Trunjov, Taratuchin, Bělousov - S. Alševskij, Kulikov, J. Alševskij. Trenér: Dmitrij Balmin.
Lev Praha: Engren - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Jaakola, Gragnani, Nakládal - Ullström (21. Matai), Novotný, Azevedo - Thörnberg, Zackrisson, Sekáč - Klepiš, Vrána, Ridderwall - Řepík, Cingel, Pacovský. Trenér: Kari Jalonen.
Výsledky dalších čtvrtečních zápasů KHL:
Chabarovsk - Čerepovec 1:3 (za hosty Čáslava 0+1)
Vladivostok - Atlant Mytišči 2:3
Novokuzněck - Jaroslavl 1:2
Novosibirsk - Petrohrad 4:0
Čeljabinsk - Dinamo Riga 2:5 (za domácí Bulis 1+0)
Magnitogorsk - CSKA Moskva 3:1 (za domácí Kovář 0+1)
Ufa - Slovan Bratislava 4:2 (za hosty Mojžíš 0+1)
Nižnij Novgorod - Barys Astana 7:2
Viťaz Čechov - Jekatěrinburg 1:3.
Dynamo Moskva - Chanty-Mansijsk 2:3 po sam. nájezdech.

Reklama

Související témata: