Hlavní obsah

Lev získal hráčská práva na Švéda Tedenbyho

Praha

Vedení Lva Praha získalo hráčská práva na švédského hokejového útočníka Mattiase Tedenbyho, o jehož angažování má zájem. Třiadvacetiletý hráč momentálně působí na farmě New Jersey v Alabany, není však vyloučené, že se ještě v tomto týdnu stane další severskou posilou českého klubu působícího v Kontinentální lize.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hokejisté Lva Praha dostanou posilu.

Článek

"Z naší strany by zájem byl. Ale hráč má stále platný kontrakt v NHL. Je však pravda, že určitá jednání probíhají. Teď k tomu ale nelze říci nic bližšího," uvedl sportovní ředitel Lva Rašid Chabibullin v pondělí pro hokej.cz.

V úterý oficiální web KHL zveřejnil zprávu, že pražský klub získal Tedenbyho hráčská práva pro soutěž z Atlantu Mytišči výměnou za právo volby ve třetím kole draftu v roce 2015.

Má stříbro z MS

Třiadvacetiletý švédský útočník má ve sbírce stříbrnou medaili z mistrovství světa 2011 v Bratislavě. Poslední čtyři sezóny působí v zámoří, do hlavního týmu Devils se mu ale nepodařilo prosadil. V NHL zatím odehrál 120 zápasů s bilancí deseti branek a dvaceti asistencí. V současné sezóně si připsal po boku Jaromíra Jágra, Patrika Eliáše nebo Marka Židlického 15 startů, v nichž vstřelil jeden gól.

Pokud by Lev chtěl Tedenbyho opravdu angažovat, musí jednání dokončit do středy 15. ledna, kdy je v KHL uzávěrka přestupů.

Reklama

Související témata: