Hlavní obsah

Novgorod - Lev 5:2Hokejisté Lva Praha po sérii šesti výher podlehli v Novgorodu

Nižnij Novgorod
Aktualizováno

Hokejisté Lva Praha si v Kontinentální lize připsali druhou porážku za posledních dvanáct zápasů, když dnes prohráli v Nižním Novgorodu 2:5. Domácí prakticky rozhodli již v první třetině, kterou vyhráli 3:0, v úvodu druhé části Torpedo přidalo další trefu. Pražané přišli o sérii šesti výher. Další zápas čeká Lva v pátek, kdy se od 16:30 představí na ledě Kazaně.

Foto: Sport.cz

Útočník pražského Lva Niko Kapanen.

Článek

V brance hostů dostal příležitost Engren, ale jeho představení trvalo jen necelých šest minut. V čase 5:43 po chybě Pražanů otevřel skóre Skačkov, a když o pouhých 15 vteřin později zvýšil Salminen, finského gólmana nahradil krajan Vehanen.

Ani jeho nástup mezi tyče nebyl příliš šťastný. Lev si sice brzy vybojoval úvodní přesilovku zápasu, jenže ta trvala pouze čtyři vteřiny, než ji ukončil prohřešek kapitána Novotného. Při hře ve čtyřech na obou stranách se záhy trefil z dálky bek Grigorjev. Odehráno bylo jen osm minut a pět vteřin a Nižnij Novgorod vedl 3:0.

V úvodu druhého dějství sice Vehanen vychytal Skačkova, ale pak přišla skvělá souhra, na jejímž konci byl Immonen a zaplašil myšlenky hostů na případný zvrat. Třetí finální přihrávku si u jeho trefy připsal Wolski. Další velké šance na obou stranách stavem nepohnuly, v končící 38. minutě přece jen snížil Ridderwall. Kontr domácích přišel ale už za 42 vteřin, kdy se znovu zapsal do střelecké listiny Skačkov.

Thörnberg mohl dát svému týmu alespoň náznak naděje ve 44. minutě, jenže gólman Kasutin byl proti. Zahanbit se nenechal ani Vehanen, když vychytal Ljuduchinovo sólo. Nakonec přišla už jen kosmetická úprava skóre ze strany Lva, o kterou se postaral v 57. minutě Kapanen.

Petružálek poprvé bodoval za Kazaň, rozhodl o výhře nad Slovanem

Hokejový útočník Jakub Petružálek se v sedmém utkání KHL po přestupu z Chabarovsku do Kazaně poprvé zapsal do statistik. Český reprezentant pomohl k dnešní výhře Ak Bars nad Slovanem Bratislava 2:1 asistencí a rozhodujícím samostatným nájezdem.

Osmadvacetiletý Petružálek, jenž posílil Kazaň na konci prosince, poprvé bodoval v 10. minutě. Jeho střelu vyraženou hostujícím gólmanem Janusem poslal do sítě Milovzorov a otevřel skóre. V druhé třetině vyrovnal slovenský veterán Miroslav Šatan a po bezbrankovém průběhu zbytku zápasu přišly na řadu samostatné nájezdy.

V nich se Petružálek prosadil hned dvakrát, a protože na straně Slovanu skóroval pouze Miroslav Bartovič, bod navíc zůstal v Tatarstánu.

Kontinentální hokejová liga:
Torpedo Nižnij Novgorod - Lev Praha 5:2 (3:0, 2:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 6. Skačkov (Valentěnko, Bělochvostikov), 6. Salminen (Wolski), 9. Grigorjev (Wolski), 24. Immonen (Wolski, Salminen), 39. Skačkov (Krasnoslobodcev) - 38. Ridderwall (Gragnani, Kapanen), 57. Kapanen (Gragnani, Ridderwall). Rozhodčí: Gofman, Kulakov - Otmachov, Koposov. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 5500.
Nižnij Novgorod: Kasutin - Hietanen, Chomickij, Valentěnko, Bernackij, Grigorjev, Denisov, Bělochvostikov - Wolski, Immonen, Salminen - Skačkov, Galuzin, Krasnoslobodcev - M. Potapov, Kuljomin, Ljuduchin - Žarkov, Tverdochlebov, Dvurečenskij - Badjukov. Trenér: Peteris Skudra.
Lev Praha: Engren (6. Vehanen) - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, Jaakola, Gragnani, O'Byrne - Ullström, Novotný, Azevedo - Thörnberg, Vrána, Zackrisson - Řepík, Kapanen, Ridderwall - Matai, Cingel, Pacovský. Trenér: Kari Jalonen.
Kontinentální hokejová liga:
Kazaň - Slovan Bratislava 2:1 po sam. nájezdech (Petružálek 0+1 a rozhodující sam. nájezd)
Viťaz Podolsk - Dinamo Riga 6:2
Dynamo Moskva - CSKA Moskva 2:1 po sam. nájezdech.

Reklama

Související témata: