Hlavní obsah

Novokuzněck - Magnitogorsk 3:4Lev má jistou účast v play off KHL. Kovář skóroval podvacáté v sezóně

Moskva
Aktualizováno

Hokejisté Lva Praha mají sedm zápasů před koncem základní části KHL jistotu, že si stejně jako v minulé sezóně zahrají play off. I když ve čtvrtek třetí tým tabulky Západní konference nehrál, díky výsledkům ostatních zápasů získal definitivu postupu do bojů o Gagarinův pohár.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jan Kovář (uprostřed) slaví v reprezentačním dresu gól do finské sítě.

Článek

Spolu se Lvem si účast play off zajistil i jeho rival ze Západu Doněck, jenž je po výhře 4:2 nad Petrohradem čtvrtý. Jeden gól Donbassu do sítě Alexandra Saláka vstřelil obránce Jan Kolář, jenž se prosadil podruhé v sezóně.

Nejproduktivnější český hokejista v KHL Jan Kovář se zasloužil dvěma body o vítězství Magnitogorsku 4:3 v Novokuzněcku. Třiadvacetiletý útočník vstřelil svůj dvacátý gól v sezóně a připsal si navíc asistenci.

Kovář se ve 13. minutě podílel na brance Antipina. Sám se pak prosadil 39 sekund před koncem druhé třetiny, kdy dorážkou Mozjakinovy střely zvýšil na 3:0. Čtvrtý gól přidal na začátku třetí části Platonov, nicméně ze zápasu se ještě stalo drama. Domácí třemi góly snížili, ale na vyrovnání už nedosáhli.

V kanadském bodování patří Kovářovi stále druhé místo za Mozjakinem, ve 47 zápasech nasbíral 62 bodů. Se 42 asistencemi je nejlepším nahrávačem ligy.

O nový negativní rekord KHL se postaral trápící se Spartak Moskva, jenž podlehl 1:3 Jaroslavli a prohrál čtrnáctý zápas v řadě.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Ufa 0:1
Vladivostok - Nižněkamsk 0:1
Novosibirsk - Čeljabinsk 3:2 v prodl.
Novokuzněck - Magnitogorsk 3:4 (za hosty Kovář 1+1)
Spartak Moskva - Jaroslavl 1:3
Dinamo Minsk - Čerepovec 2:1 po sam. nájezdech
Záhřeb - Atlant Mytišči 4:2
Doněck - Petrohrad 4:2 (za domácí Kolář 1+0)

Reklama

Související témata: