Hlavní obsah

Štěpánek z Čerepovce byl vyhlášen brankářem týdne v KHL

Český hokejista Jakub Štěpánek z Čerepovce byl vyhlášen v Kontinentální lize nejlepším brankářem tohoto týdne. Kvůli pauze pro olympijské hry v Soči se hrálo jen od pondělka do středy a Štěpánek ze dvou zápasů inkasoval jediný gól, měl průměr 0,48 obdržené branky na utkání a úspěšnost zákroků 98,4 procenta.

Foto: Petr Horník, Právo

Brankář Jakub Štěpánek

Článek

V pondělí při výhře v Záhřebu 2:1 po samostatných nájezdech pochytal Štěpánek 29 střel Medveščaku a při středečním vysokém vítězství na ledě Spartaku Moskva 7:0 nepustil za svá záda ani jeden z 20 pokusů soupeře.

Čerepovec ještě živí naději na účast v play off, ale čtyři zápasy do konce základní části ztrácí v Západní konferenci na osmou Jaroslavl čtyři body.

Štěpánek byl v této sezoně oceněn jako třetí český gólman. Hned dvakrát se dostalo této pocty v anketě Jakubu Kovářovi z Jekatěrinburgu, který byl navíc vyhlášen nejlepším gólmanem měsíce. Jednou byl vybrán Alexander Salák z Petrohradu.

Dvakrát byl nejlepší na svém postu také útočník Jan Kovář z Magnitogorsku, jednou pak obránce Ondřej Němec a forvard Jiří Novotný ze Lva Praha a útočníci Václav Nedorost s Lukášem Kašparem z Doněcku.

Reklama

Související témata: