Hlavní obsah

V KHL budou hrát týmy mimo play off opět Pohár naděje

Moskva

V Kontinentální hokejové lize budou kluby, které nepostoupí do play off, hrát stejně jako loni o Pohár naděje. Vedení soutěže, které dosud o konání turnaje útěchy mlčelo, na oficiální stránkách zveřejnilo program. Český zástupce v KHL Lev Praha si stejně jako v minulé sezoně zahraje play off.

Foto: Petr Horník, Právo

I Zbyněk Irgl si zahraje Pohár naděje.

Článek

Druhého ročníku Poháru naděje se zúčastní dvanáct týmů. Začne předkolem 7. března na dva zápasy (jeden doma a jeden venku), přičemž pokud se nerozhodne a bilance bude shodná, následovat bude pětiminutové prodloužení či nájezdy.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

Čtvrtfinále, semifinále a finále se hraje na dva vítězné zápasy, ale maximálně na čtyři odehrané duely. Jestliže bude série vyrovnaná 2:2 na zápasy, rozhodne maximálně dvacetiminutové prodloužení či potom samostatné nájezdy. Vítěz bude znám nejpozději 6. dubna.

Riga obhajovat nebude

Loni vyhrálo Pohár naděje Dinamo Riga, které má v této sezóně jisté play off. Jistými účastníky poháru útěchy jsou letos Dinamo Minsk s českými krajánky Zbyňkem Irglem a Lukášem Krajíčkem, Spartak Moskva, Podolsk s Robertem Kousalem, Chabarovsk, Novokuzněck a Nižněkamsk s Petrem Koukalem a Tomášem Netíkem.

Téměř jistě přijde o play off také Slovan Bratislava s Miroslavem Kopřivou, Tomášem Mojžíšem, Martinem Škoulou, Michalem Vondrkou a trenérem Rostislavem Čadou i Chanty Mansijsk s Radkem Smoleňákem.

Malou šanci na postup do vyřazovacích bojů má Omsk s Miroslavem Blaťákem vedený koučem Milošem Říhou. Mimo pozice pro Gagarinův pohár jsou aktuálně také Vladivostok, Atlant Mytišči a Čerepovec s Jakubem Štěpánkem a Petrem Čáslavou.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články