Hlavní obsah

Olympijská pauza se na nás nijak nepodepsala, věří Vrána

Téměř měsíc museli čekat hokejisté Lva Praha na soutěžní zápas v Kontinentální lize, hned úvodní vystoupení po olympijské pauze ale zvládli skvěle. Jako kdyby za sebou žádnou přestávku ani neměli. Doněck, přímého soupeře v boji o co nejlepší pozice pro play off, přehráli 4:1 především díky výtečně zvládnuté první třetině.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Vrána ze Lva Praha (uprostřed) se snaží překonat brankáře Jekatěrinburgu.

Článek

"Nevím, jak dalece na nás ta pauza byla znát, to je asi na posouzení trenérů, ale myslím, že jsme začali docela dobře. Byli jsme na puku, bruslili jsme hodně. Myslím, že to bylo dobré a nebylo poznat, že byla měsíc pauza," řekl po utkání novinářům útočník Petr Vrána.

Pražanům hodně usnadnil další průběh utkání s konkurentem v tabulce skvělý nástup - po pěti minutách vedli 2:0. "Pomohlo nám to psychicky, dostali jsme se rychle do tempa a Doněck byl možná zaskočený, že jsme stihli dát tak brzy dva góly," přemítal Vrána.

"Přišlo mi, že neměli nohy, že to nebyl Doněck, který známe a s nímž jsme hráli třeba na začátku sezony. To ale neznamená, že to pro nás bylo něco jednoduchého," doplnil osmadvacetiletý hráč.

Přiznal, že na ostrý zápas o body už se hodně těšil. "A asi nejen já, protože ta olympijská pauza byla hodně dlouhá. Měli jsme dva zápasy ve Švýcarsku, ale to nebylo ono. Úroveň té soutěže je přece jen jinde," řekl Vrána.

Hráli jsme kvalitní hokej, těšilo Vránu

Výhru 4:1 si pochvaloval i kvůli posílení sebevědomí. "Je to skvělé, protože každý čekal, jak to bude vypadat, a myslím, že hokej z naší strany byl kvalitní. Podařilo se nám ubránit i ta oslabení, jichž bylo na naše poměry celkem hodně. I to je další pozitivum pro play off."

V něm může být soupeřem Lva právě Doněck. "Byl to důležitý výsledek ze všech úhlů pohledu. Věřím, že je to dobře pro naši psychiku. Po tomto zápase víme, že když budeme hrát naši hru, budeme hrát bez nějakého velkého respektu a půjdeme po nich, tak máme šanci je porazit. Proto je to vítězství důležité," uvedl Vrána.

Člen širšího reprezentačního kádru však vývoj v tabulce osobně nijak nesleduje. "Kluci to určitě vypočítávají, ale já na to nekoukám, ve hře je ještě devět bodů. Stejně si myslím, že to rozhodnou až na konci poslední dva zápasy, nebo ten úplně poslední," mínil Vrána.

Kouč Kari Jalonen ho během přestávky zařadil do nově vytvořené formace s Jiřím Sekáčem a Martinem Thörnbergem. "Hráli jsme tak ve Švýcarsku, takže teď to byl pro nás třetí zápas. Zatím to funguje, i když je ještě spousta věcí, na nichž se musíme domluvit. Vytvářeli jsme si šance, dali jsme i dva góly, tak doufám, že to bude fungovat dál a v tomto složení spolu vydržíme," přál si Vrána.

Reklama