Hlavní obsah

Magnitogorsk - Dynamo 1:0 SNDynamo Moskva slaví v předstihu svůj první Kontinentální pohár

Aktualizováno

Hokejisté Dynama Moskva se stali jistým vítězem základní části Kontinentální ligy, i když v souboji lídrů konferencí podlehli v Magnitogorsku 0:1 po samostatných nájezdech. Bezbrankový stav změnil až poslední šestý exekutor v rozstřelu Danis Zaripov. Před ním jel na branku český útočník Dynama Marek Kvapil, ale na Vasilije Košečkina nevyzrál.

Článek

Gólman Magnitogorsku byl hrdinou zápasu, neboť během 65 minut hry pochytal 41 střel. Alexandr Jerjomenko v brance Dynama čelil pouze 16 pokusům.

Moskevský celek, za který hraje i obránce Filip Novák, má před zbylými dvěma zápasy základní části před nejbližšími soupeři Magnitogorskem a Petrohradem nedostižný náskok sedmi bodů. Hokejisté Dynama získali loni i předloni Gagarinův pohár pro vítěze play off KHL, Kontinentální pohár pro nejlepší tým základní části však vybojovali poprvé.

Loňský finalista Čeljabinsk porazil i díky úvodní trefě Jana Bulise Podolsk 3:2 a dostal se v tabulce Východní konference na osmou příčku, poslední postupové místo do play off.

Ze hry o účast v Gagarinově poháru vypadl Omsk, který podlehl na ledě Atlantu Mytišči 0:2 a před závěrečnými dvěma duely ztrácí na Čeljabinsk osm bodů. Trenéra Miloše Říhu tak definitivně připravil o šanci na play off jeho bývalý tým, který v roce 2011 dovedl do finále.

V souboji českých gólmanů v Čerepovci se radoval domácí Jakub Štěpánek, jehož tým porazil Jekatěrinburg s Jakubem Kovářem 2:1. Štěpánek přišel o páté čisté konto v sezóně v čase 59:59, kdy Arťom Černov využil dlouhou power play hostů. Kovář předtím inkasoval v 5. a 49. minutě a prohrál s Jekatěrinbugem i druhý zápas po neúspěšném vystoupení s českou reprezentací na olympijských hrách.

Alexander Salák pochytal 34 střel Astany a pomohl Petrohradu k vítězství 3:2, po němž se SKA bodově dotáhl na Magnitogorsk. Domácí sice dvakrát prohrávali o gól, ale Artěmij Panarin vyrovnal na 2:2 a další trefou rozhodl.

Výhru 3:2 slavil i další český brankář Jakub Sedláček z Dinama Riga, které zdolalo Spartak Moskva. Tým z ruské metropole prohrál 19. utkání za sebou a znovu prodloužil rekordní sérii neúspěchů v soutěži. Před zápasem vedení Spartaku oznámilo, že kvůli finančním potížím nebude po skončení základní části hrát Pohár naděje pro mužstva, která neprojdou do play off.

Další výsledky Kontinentální hokejové ligy:
Čeljabinsk - Viťaz Podolsk 3:2 (za domácí Bulis 1+0)
Magnitogorsk - Dynamo Moskva 1:0 po sam. nájezdech
Ufa - Kazaň 1:0
CSKA Moskva - Záhřeb 1:3
Čerepovec - Jekatěrinburg 2:1
Jaroslavl - Chanty-Mansijsk 6:2 (za hosty Smoleňák 0+1)
Nižněkamsk - Nižnij Novgorod 3:5
Atlant Mytišči - Omsk 2:0
Petrohrad - Barys Astana 3:2
Dinamo Riga - Spartak Moskva 3:2
Slovan Bratislava - Doněck 1:2 (za domácí Škoula 0+1).

Reklama