Hlavní obsah

CSKA - Petrohrad 1:2 PPStav série 0:3Červenka táhne svůj tým k postupu, v prodloužení zařídil třetí výhru Petrohradu nad CSKA. Radulov si už nezahraje

Moskva
Aktualizováno

Útočník Roman Červenka rozhodl v prodloužení o vítězství hokejistů Petrohradu v třetím osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy na ledě CSKA Moskva 2:1. Český reprezentant skóroval ve druhém utkání po sobě, jeho tým vyhrál i třetí zápas a sérii prvního kola Gagarinova poháru může ukončit již v úterý.

Foto: Petr Horník, Právo

Český hokejový útočník Roman Červenka.

Článek

Velký podíl na dalším úspěchu favorizovaného Petrohradu měl opět i brankář Alexander Salák, jenž zneškodnil 43 střel. Ve třech duelech s CSKA inkasoval dohromady dvakrát.

CSKA dnes na domácím ledě poprvé v sérii s Petrohradem šel do vedení, když Saláka v přesilové hře překonal Igor Grigorenko. Chvíli nato mohl zvýšit vedení moskevského celku z protiútoku Jan Muršak, ale defenziva hostů tentokrát ohrožení ustála, načež se strhla hromadná bitka, po které sudí rozdali řadu trestů.

Petrohradu se povedlo vyrovnat rovněž v početní převaze, když po akci s Červenkou skóroval Patrick Thoresen. V prodloužení byli hosté pod tlakem, ale díky další přesilovce se jim povedlo skóre otočit. Vyloučení Olega Saprykina ze sekání potrestal Červenka ranou z pravého kruhu po přihrávce Dmitrije Kalinina od modré čáry.

Český útočník navázal na výkon z předchozího utkání, v němž k vítězství 5:1 přispěl gólem a dvěma přihrávkami.

CSKA opět chyběl lídr Alexandr Radulov, jenž v prvním utkání po olympijské pauze utrpěl otřes mozku a od té doby je mimo hru. Trenér John Torchetti po zápase uvedl, že Radulov už si v této sezóně KHL nezahraje.

Svou první trefu v play off zaznamenal Lukáš Kašpar, který poslal Doněck na ledě Rigy v 28. minutě do vedení 3:2 a vyhnal z domácí branky Mikaela Tellqvista. Švéda nahradil český gólman Jakub Sedláček, jenž ve zbytku zápasu neinkasoval a Dinamo díky tomu zvítězilo 7:3. V sérii vede Doněck 2:1.

Sezóna definitivně skončila pro Slovan Bratislava. Svěřenci českého trenéra Rostislava Čady prohráli v kvalifikaci Poháru naděje i druhý zápas s Dinamem Minsk, po předchozí porážce 0:1 v Bělorusku tentokrát 1:2 v domácí Slovnaft Areně.

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:
Západní konference - 3. zápasy:
Jaroslavl - Dynamo Moskva 2:1, stav série 1:2
CSKA Moskva - Petrohrad 1:2 v prodl. (Červenka 1+1), stav série 0:3
Dinamo Riga - Doněck 7:3 (za hosty Kašpar 1+0), stav série 1:2
Pohár naděje - kvalifikace - 2. zápas:
Slovan Bratislava - Dinamo Minsk 1:2 (Mojžíš - Irgl oba 0+1), první zápas 0:1, postoupil Minsk.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články