Hlavní obsah

Vedení Avangardu Omsk odvolalo trenéra Říhu

Aktualizováno

Trenér Miloš Říha nečekaně skončil na střídačce Omsku. Vedení Avangardu jej podle informací webu Hokejová pravda dnes odvolalo z funkce s odůvodněním, že se v pondělí nedostavil na trénink týmu. Pětapadesátiletý kouč vysvětlil svoji absenci nemocí.

Foto: Petr Horník, Právo

Trenér Miloš Říha skončil na lavičce Omsku.

Článek

Účastník Kontinentální ligy zprávu oficiálně nepotvrdil, Říha však v rozhovoru pro agenturu ITAR-TASS uvedl, že už v Omsku nechce pracovat. "Tahle sezóna pro mě skončila. Nevím, co dalšího bych k tomu řekl. Více by měli říct asi představitelé klubu," uvedl Říha. O tom, že končí, se prý dozvěděl po telefonu.

Pětapadesátiletý kouč převzal Omsk v polovině září, kdy nahradil odvolaného Fina Petriho Matikainena. I přes zlepšené výkony se mu nepovedlo dovést tým do play off. Sibiřský klub obsadil ve Východní konferenci desáté místo a Říha tak nesplnil úkol, který mu vedení klubu stanovilo.

Nesplnil cíl

"Nesplnil jsem cíl, který si oni postavili - postup do play off. Tím pádem se můj odchod dal čekat," uvedl Říha pro iSport.cz. Důvod svého odchodu považuje za druhořadý.

"Když se něco hledá, pokaždé se něco najde. Před čtrnácti dny jsem nebyl na dvou trénincích kvůli chřipce, která tady řádila, teď se mi to vrátilo. Proto do konce týdne zůstanu ležet doma," řekl Říha, který má s klubem smlouvu i na příští sezonu. "Proto se hledají různé záminky," uvedl Říha.

Omsk místo českého trenéra, který v minulosti v Rusku vedl i Voskresensk, Spartak Moskva a Petrohrad, převezme jeho dosavadní asistent Jevgenij Kornouchov. Jestřáby poté, co nepostoupili do play off, čekají zápasy o Pohár naděje, do kterého vstoupí v pátek.

Již v pondělí ruská média informovala o tom, že by Říhu od příští sezóny mohl na střídačce Omsku nahradit Vladimír Vůjtek starší, který má do mistrovství světa smlouvu se slovenskou reprezentací. Hráčský agent Vladimír Vůjtek mladší, které svého otce zastupuje, ale uvedl, že se zástupci Omsku nejedná.

Reklama

Související témata: