Hlavní obsah

Kapitán Lva Novotný: Sami jsme si nemysleli, že to se Záhřebem bude jen na čtyři zápasy

Praha

Rychleji, než možná sami očekávali, zvládli hokejisté Lva Praha úvodní osmifinálovou sérii play off Kontinentální ligy. Chorvatský Medveščak Záhřeb, jenž byl překvapením celé soutěže, vyřídili v nejkratší možné době během čtyř utkání. Pro klub šlo o historický okamžik - vyhrál první sérii play off od svého vstupu do soutěže před sezónou 2012/13. Nyní jediný český zástupce v lize čeká na to, kdo bude jeho soupeřem ve čtvrtfinále.

Foto: Sport.cz

Kapitán hokejistů Lva Praha Jiří Novotný

Článek

"Možná jsme si sami nemysleli, že to bude jen na čtyři zápasy," připustil kapitán Jiří Novotný v rozhovoru pro klubový web. "Čekali jsme možná napínavější sérii. A tvrdý boj, což také byl. Ale i když jsme teď šťastní za postup, je to pro nás jen první krok," zdůraznil Novotný.

Přes jasně vyznívající výsledek série byl podle něho Medveščak silným protivníkem. "Vyhráli jsme sice 4:0 na zápasy, ale zase tak jednoznačné to nebylo a měli jsme hodně práce, ale nakonec jsme podle mého vyhráli a postoupili opravdu zaslouženě. Kádr našeho týmu je dobře složený a měli jsme větší kvalitu, jen bylo potřeba to přenést na led," podotkl Novotný.

Připomněl také klíčové okamžiky, v nichž dokázali Lvi soupeře předčít. "Měli jsme ty první tři zápasy vynikající třetí třetiny, v nichž jsme rozhodli. V poslední dvacetiminutovce jsme dokázali Medveščak vždy přetlačit," uvedl Novotný.

"Radost je určitě velká. Je to přece jen premiérový postup do druhého kola play off, ale zase na druhou stranu - jestli chceme udělat nějaký opravdový úspěch, je před námi ještě moc dlouhá cesta," prohlásil útočník Jakub Matai.

Z pohledu finského kouče Kariho Jalonena rozhodly zápasy pouze maličkosti. "Jsem pyšný na to, jakým způsobem jsme odehráli tuto sérii. Odvedli jsme čtyři týmové výkony. Výborně jsme zvládli oslabení, přesilovka byla přitom velkou zbraní Záhřebu v základní části," prohlásil Jalonen.

Chválil poražený Medveščak

Slova chvály měl i pro poražený tým. A našel určitou podobnost s Pražany. "Chtěl bych poděkovat celému Medveščaku za skvělou sérii. Myslím, že během první sezóny v KHL v tomto městě odvedli dobrou práci. Působím v této soutěži tři roky a vím, že není jednoduché hrát play off z pozice nováčka. Líbilo se mi, jak jste hráli," řekl svému protějšku Marku Frenchovi.

"Mám rád severoamerický styl hokeje s agresivním napadáním. O něco podobného se snažíme i my," doplnil Jalonen.

Jméno soupeře se dozvědí Pražané nejdříve v sobotu, kdy je na programu šestý zápas dosud vyrovnané série (2:2) mezi Dynamem Moskva a Lokomotivem Jaroslavl. Bude jím buď Petrohrad, který rovněž ve čtyřech zápasech zdolal CSKA Moskva, nebo vítěz série mezi Donbassem Doněck a Dinamem Riga. Lépe ji má rozehranou ukrajinský tým, vede 3:1 na zápasy.

"Uvidíme, proti komu budeme hrát. Každopádně jsme připraveni," prohlásil odhodlaně Jalonen.

"Kdybychom hráli s Petrohradem, tak to určitě bude dost odlišná série než s Medveščakem. Už jen proto, že bychom neměli výhodu domácího prostředí a nebyli favoritem. Proti silným týmům máme podle mého názoru určitě reálnou šanci, nicméně budeme muset přepnout na jiný level a vyvarovat se některých chyb," odtušil Novotný.

Reklama

Související témata: