Hlavní obsah

Lvi se vyhnuli Petrohradu, ale respekt mají i k Doněcku

Praha

Hokejisté Lva Praha se v semifinále Západní konference Kontinentální ligy vyhnuli mocnému Petrohradu, přesto vědí, že i v duelech s Donbassem Doněck je čeká velmi silný protivník. Ukrajinský celek nastřádal během základní části jen o dva body méně než pražští svěřenci kouče Kariho Jalonena.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Hráči Lva (zprava) Niko Kapanen, Jiří Novotný, Justin Azevedo, Ondřej Němec a Martin Ševc se radují z gólu. Vlevo je Michael Ryan ze Záhřebu.

Článek

Doněck přiřkla Pražanům nečekaná porážka moskevského Dynama s Lokomotivem Jaroslavl. Nejlepší tým základní části a vítěz dvou minulých ročníků KHL sice v sérii vedl 2:0 a následně ještě 3:2 na zápasy, ale rozhodující krok do čtvrtfinále neudělal.

"Samozřejmě nás to překvapilo, protože Dynamo poslední dva roky dominovalo. Ale když jsem se díval na ty zápasy, tak to až takové překvapení nebylo, protože Lokomotiv hrál výborně a zasloužil si vyhrát," řekl dnes novinářům kapitán českého týmu Jiří Novotný.

Doněck považuje za velmi obtížného soupeře. "Ale je to na stejné startovní čáře. My začínáme opět doma a budeme se snažit oba ty domácí zápasy vyhrát, i když budou všechny zápasy těžké," uvedl Novotný, podle něhož má ukrajinský celek větší sílu v útoku než v obraně. "Mají hodně šikovné hráče," ocenil.

Větší počet zápasů na hráčích Doněcku znát nebude

Možná únava z maximálně dlouhé série na sedm zápasů, kterou musel Donbass podstoupit, než přemohl Rigu, prý nebude hrát velkou roli. "Jejich kluci mají v nohách o tři zápasy víc než my, co jsme odpočívali a pilovali některé věci. Ale je to teprve druhé kolo a myslím, že to se spíše může projevit až třeba o něco dál. Mají natolik zkušený a silný tým, že to podle mého na nich nebude znát," domnívá se třicetiletý kapitán Lvů.

V nedořešené otázce, kde nakonec bude Doněck hrát zápasy, do nichž má nastupovat z pozice domácího celku, má Novotný jasno. Nepokoje na Ukrajině patrně přesunou duely do Bratislavy. "Myslím, že by se to mělo odehrát na Slovanu, protože nikdy nevíte, co se může stát. Ale to musí rozhodnout liga. A my jsme připravení na jakoukoli variantu, i když na Slovan to samozřejmě máme blíž," připomněl Novotný.

Za velkou výhodu by to ale nepovažoval. "Doněck tam uspěl s Rigou a stát se může cokoliv. Stává se, že urvete třeba zápas venku, ale pak ten klíčový zase naopak prohrajete," dodal Novotný.

Reklama

Související témata: