Hlavní obsah

Lev využije pro případný pátý duel série proti Doněcku Bratislavu

Praha

Hokejisté Lva Praha budou případné páté domácí utkání čtvrtfinálové série play off Kontinentální ligy proti Doněcku hrát v Bratislavě, kde se uskuteční i třetí a čtvrtý duel. Příští týden ve středu totiž v pražské Tisport areně bude hrát Sparta.

Foto: Michal Doležal, ČTK

Útočník Lva Praha Jiří Novotný (vpravo) a obránce Nathan Oystrick.

Článek

Zatímco Doněck nemůže hrát v domácím prostředí kvůli složité situaci na Ukrajině, Lva vyhnala do azylu termínová kolize se Spartou, která je rovněž součástí Sportovního holdingu Praha. Ve středu ji čeká páté utkání čtvrtfinále play off extraligy proti Vítkovicím.

"Je to sportovně-ekonomické rozhodnutí, jednali jsme se dvěma stadióny v Čechách, ale nakonec jsme dali přednost Bratislavě. Doněck bude hrát své domácí utkání také ve Slovnaft areně, tým tak nebude muset cestovat, což je, s ohledem na čas mezi jednotlivými duely, důležité kritérium," uvedl mluvčí Lva Jan Rachota na klubovém webu.

Lev se pro Bratislavu podle všeho rozhodl proto, že pronájem tamní arény je levnější než v případě pražské O2 areny, kterou občas také využívá. Na Slovensku se teoreticky může hrát třetí, čtvrtý, pátý i šestý duel série.

Reklama