Hlavní obsah

Doněck - Lev 2:3 PPStav série 1:2Lev přetlačil v Bratislavě Doněck v prodloužení a v sérii znovu vede

Aktualizováno

První zápas čtvrtfinále play off Kontinentální ligy v bratislavském azylu hokejisté pražského Lva zvládli. Stejně jako v pátek v Praze, kdy o vítězství Doněcku a vyrovnání série rozhodlo nejdelší utkání v historii KHL, i v neděli na stadiónu Slovanu došel zápas do prodloužení. Tentokrát se ale radovali hráči Lva, vítězství 3:2 vystřelil v 74. minutě Michal Řepík. Lev vede v sérii 2:1 na zápasy.

Foto: Jan Koller, ČTK

Akrobatické číslo v podání útočníka Lva Jiřího Novotného v duelu s Doněckem.

Článek
Fotogalerie

Doněck kvůli nestabilní situaci na Ukrajině přivítal Lva na ledě Slovanu a v hale slovenského účastníka KHL se odehrají hned tři duely. Středeční zápas totiž koliduje s utkáním play off pražské Sparty, která dostala přednost v bubenečské hale. Čtvrtý zápas série je na programu v pondělí od 19 hodin.

V brance dostal šanci Engren

Poprvé v letošním play off dostal v brankovišti Lva přednost Engren před týmovou jedničkou Vehanenem. Více práce měl však zpočátku jeho protějšek Leighton. I proto, že už po 62 vteřinách putoval na trestnou lavici Dadonov. Zatímco Pražané svůj nápor gólově nevyjádřili, Donbass ze své první početní výhody udeřil - Azeveda vrátil předčasně do hry povedenou tečí právě předchozí hříšník Dadonov.

I v dalším průběhu měli herně navrch Pražané a ve 27. minutě se dočkali i vyrovnání. Zadák O'Byrne nahodil puk od modré čáry, Birner ho vybojoval pro Kapanena a ten už si věděl rady. Uplynulo ovšem jen 50 vteřin a "domácí" měli těsné vedení zpět na své straně, když se po skrumáži před Engrenem prosadil Běluchin.

Krátce po polovině základní hrací doby byl Kapanen blízko své druhé trefě, Leighton byl ovšem proti. Nedlouho poté se vyznamenal i Engren, na něhož si tváří v tvář nepřišel Laine. V závěru druhé části se Pražané museli bránit v oslabení. Zvládli ho ale více než bravurně. Kromě toho, že sami neinkasovali, dokázal z protiútoku vyrovnat Vrána.

Páteční rekord ohrožen nebyl

Při vlastním oslabení zahrozil ve 48. minutě i ukrajinský celek, když tvrdě vypálil Varlamov, Engren byl ale pozorný. V závěru mohli strhnout výhru na jednu či druhou stranu Dadonov a Birner, nakonec ale došlo stejně jako v minulém souboji v Praze na prodloužení.

To bylo ale tentokrát výrazně kratší ve srovnání s pátečním rekordním zápisem do historie. V jeho první desetiminutovce si oba celky zahrály početní výhodu, ale bez efektu. V 72. minutě se proti pravidlům provinil podruhé Řepík, hostující Pražané přežili Běluchinovu příležitost a pár vteřin poté, co se provinilec vrátil na led, také sám rozhodl.

Čtvrtfinále play off KHL, Západní konference - 3. zápasy
Donbass Doněck - Lev Praha 2:3 v prodl.
Branky: 12. Dadonov, 29. Běluchin - 28. Kapanen, 40. Vrána, 74. Řepík. Stav série: 1:2.
Jaroslavl - Petrohrad 4:1 (za hosty Červenka 1+0), stav série: 2:1.
Semifinále Poháru naděje, Východní konference - 1. zápas
Omsk - Čeljabinsk 3:2 v prodl.

Reklama