Hlavní obsah

Birner a Novotný nuceně vynechají dnešní zápas Lva v play off KHL

Moskva

Hokejisté Lva Praha se budou muset v dnešním čtvrtém zápase čtvrtfinále play off Kontinentální ligy proti Doněcku obejít bez pomoci útočníků Jiřího Novotného a Michala Birnera. Oba mají zastavenou činnost za nesportovní chování po skončení nedělního zápasu proti Donbassu.

Foto: Sport.cz

Kapitán hokejistů Lva Praha Jiří Novotný

Článek

Kapitán Novotný dostal bezprostředně po skončení duelu trest ve hře, Birnera dnes dodatečně potrestala disciplinární komise soutěže. Oba hráči zároveň dostali i blíže nespecifikovanou pokutu.

"Neunesli jsme emoce, byla to chyba," uvedli Novotný a Birner shodně na klubovém webu.

Novotný po duelu, který se s ohledem na složitou situaci na Ukrajině hrál v Bratislavě a Lev jej vyhrál 3:2 v prodloužení, zareagoval na vulgární skandování fanoušků Slovanu zdviženým prostředníčkem. Jeho gesto neuniklo rozhodčím, kteří mu po skončení zápasu udělili trest. Dodatečně poté potrestali i Birnera, jehož jméno ale v oficiálním zápisu mezi provinilci nefiguruje.

"Věříme, že série bude v dalších zápasech korektnější. Jak na ledě, tak v hledišti. Ať fandí Doněcku, ale slušně," dodal Novotný.

Místo Novotného a Birnera se do sestavy vrátí Jakub Klepiš a Calle Ridderwall.

V Bratislavě se bude hrát nejen dnešní čtvrtý duel série, ale i pátý zápas ve středu. Lev totiž nemá k dispozici svůj stadión, neboť v Tipsport areně bude ve stejném čase hrát Sparta čtvrtfinále play off extraligy proti Vítkovicím.

Reklama