Hlavní obsah

Prostředník, pražské ku... Ať křičí, smějeme se, komentují Lvi hokejovou válku v Bratislavě

Praha/Bratislava

Poklidná neutrální půda? Kdeže. Třaskavá atmosféra, gesta dráždící publikum do běla, řev jako při nejvypjatějším derby. Hokejisté pražského Lva prožívají s Doněckem pravou hokejovou válku, v níž jde o hodně. Na obou stranách o premiérový postup do semifinále KHL.

Nástup Lva Praha opět provázel v Bratislavě pískotVideo: Ivan Vilček, Sport.cz

 
Článek

Prostředník kapitána Pražanů Jiřího Novotného na jedné straně a "pražské ku..." létající z hrdel diváků dodaly bitvě nový rozměr. A ve středu se jede na stejné půdě nanovo.

„Věříme, že série bude v dalších zápasech korektnější. Jak na ledě, tak v hledišti. Ať fandí Doněcku, ale slušně," reagoval pro klubový web na situaci kapitán Lva Jiří Novotný potrestaný pro předešlý zápas za prostředníkovu reakci na slovenské publikum, které si jednoznačně vybralo za své oblíbence hráče ukrajinského klubu.

Doněck hraje kvůli domácí politické situaci na bratislavském ledě, který si za svůj trochu paradoxně vybrala pro středeční pátý zápas i pražská strana a doufala, že se dočká podpory třeba od svých příznivců, kteří by mohli dorazit z Moravy. Vize, že by překřičeli slovenské publikum, se asi rozplývá.

Proč nehrát třeba v Liberci, podivují se fanoušci

Co víc? Přínivci Lva brblají, že Lev si vybral Bratislavu. "Jako by se nemohlo hrát v Liberci," posteskl si jeden z příznivců klubu na webu Lva, který ve své domovské aréně v Holešovicích ustoupil Spartě a jejímu extraligovému čtvrtfinále. A do O2 areny nechtěl.

Přes tohle všechno Lev stále může myslet na postup. Stav série je 2:2. Novotný už u toho ve středu zase bude přímo na ledě. A s ním celá lví smečka, kterou zřejmě znovu bude smažit bratislavská nenávist.

„Smějeme se tomu, my ještě hrajeme, zato jejich Slovan už skončil," rýpal střelec Lvů Michal Řepík do pomyslného vosího hnízda a reagoval na to, že hráči bratislavského celku se už dávno utopili v postupové beznaději, resp. dostali se jen do Poháru naděje a teď bojují jen o výplaty, které jim podle slovenských médií vedení klubu dluží.

Ale slovenské publikum si dál KHL užívá díky bitvě týmů ze zemí, s nimiž s oběma sousedí. Zřetelně preferuje tým z té východněji položené.

Slováci v dresu Donbassu fandění kvitují

„V koutku duše jsem doufal, že diváci v Bratislavě budou fandit našemu týmu. Rivalita mezi Čechy a Slováky byla a bude," připomínal pro slovenská média bratislavský rodák Petr Podhradský, jeden z obránců Donbassu. „Situace je taková, že Slováci budou radši podporovat nás než český tým. Jsem rád, vždyť hraju doma," pokračoval bek a chválil svého krajana v doněcké bráně - krotitele Lvů Jána Laca. „Je výhoda, že se nemusíme nikam přesouvat," liboval si ve slovenské metropoli i Laco, jehož cituje web sport.aktuality.sk.

Slovenskou sílu má ve svém středu i Lev. „Tušili jsme, že nám fandit nebudou, ale že nás vypískají, to překvapilo," posteskl si slovenský útočník v dresu Pražanů Lukáš Cingel.

Bylo chybou, že si Lev vybral pro středeční pátý zápas za domácí půdu Bratislavu?
Ano
94,4 %
Ne
5,6 %
Celkem hlasovalo 18521 čtenářů.

Reklama