Hlavní obsah

Pískejte víc, mě to povzbuzuje, vzkázal bratislavskému publiku kapitán Lva Novotný

Bratislava

Lev Praha hrál další utkání proti Donbassu Doněck v Bratislavě a tentokrát figuroval jako domácí tým. K přízni bratislavského publika mu tento fakt nepomohl a slovenští fanoušci opět povzbuzovali ukrajinský tým.

Fanoušci v Bratislavě pískají na Jiřího NovotnéhoVideo: Ivan Vilček, Sport.cz

 
Článek

Na stadiónu Ondreje Nepely se zpočátku odehrávalo vše tak, jakoby se hrálo v Praze. Mezi diváky se pohyboval maskot Lva, na kostce nad ledem se promítaly české reklamy a mužstva na ledě přivítal český moderátor. Na hráče Lva diváci pískali, a když se v průběhu české hymny objevil na kostce záběr na kapitána Lva Jiřího Novotného, ozval se pískot opět. Bratislavští diváci mu zjevně nezapomněli vztyčení prostředníček, který jim kapitán Lva ukázal po nedělním utkání. Pískot vzápětí ustal a česká hymna dohrála v důstojných podmínkách. „Děkuji divákům, kteří byli opět vynikající. Ať pískají ještě víc, mě to povzbuzuje," řekl po utkání Novotný, který minulé utkání pro trest nehrál.

Kapitán Lva připustil, že by radši hrál v Praze. „Nedá se s tím nic dělat, ale Bratislava je krásné město, s hezkým stadiónem," dodal. „Chceme sérii rozhodnout už v pátek, protože sedmý zápas je vždy trochu loterie. Pokud budeme hrát jako dneska, tak nemám strach," prohlásil.

Novotný uvedl, že Lev udělal velmi důležitý krok, aby v play off postoupil dál. „Jsme šťastní, že jsme dnes vyhráli. Ještě nám chybí jedno vítězství. Zítra máme volný den, malinko budeme trénovat, ale soustředíme se hlavně na pátek," řekl. Novotný novinářům potvrdil, že při druhém gólu puk tečoval on, ale do zápisu byl jako střelec zapsán Zacrisson. „Tečoval jsem to, ale v konečném důsledku je jedno, kdo ten gól dal. Byl to důležitý gól na 2:0 a nakonec byl i vítězný," dodal.

Slovenský obránce Donbassu Peter Podhradský po utkání neskrýval zklamání. „Začátek utkání jsme prospali. Nezačali jsme tak, jak jsme chtěli. Soupeř naopak začal aktivně," klopil oči. K výměně brankáře Michaela Leightona za Jána Laca už v první třetině se nechtěl vyjadřovat. „Nejsem tady od toho, abych hodnotil ostatní hráče. Vyhráváme i prohráváme jako tým," řekl. Před šestým utkáním si podle Podhradského musí hráči především oddechnout. „Nechceme v pátek prohrát a ukončit sezónu," dodal.

Reklama