Hlavní obsah

Obránce Lva Němec: Jaroslavl si bude věřit, ale my jsme správně nakopnutí

Martin KézrPrávo

První gól v letošním play off Kontinentální ligy si Ondřej Němec pošetřil až na šestý zápas série s Doněckem. Nakonec přesilovkovou trefou zajistil vítězství hokejistů pražského Lva na ukrajinském ledě i jejich postup do semifinále.

Foto: Profimedia.cz

Obránce Lva Praha Ondřej Němec.

Článek

Doufal jste, že jediný gól bude na výhru stačit?

Dlouho to bylo 0:0, takže před třetí třetinou jsme se bavili se Švíckem (obránce Ševc – pozn. red.), že všechno asi rozhodne jediná branka. Přesilovka deset minut před koncem, to byla naše šance. Zaplaťpánbůh, že mi to tam konečně spadlo. Důležitou práci udělal clonící Novotný, Laco přes něj letící puk asi vůbec neviděl.

Takhle to máte nacvičené?

Stavěli jsme různé přesilovkové vzorce, až Novotňák (útočník Novotný – pozn. red.) řekl, že bude na hraně brankoviště dělat černou práci. Dostal tam spoustu ran, ale vyplatilo se. Pak se nám to už podařilo vzadu utlouct i díky tomu, jak fantasticky chytal Engren. Naši gólmani jsou v play off neskuteční. Drží nás v klidu a my můžeme hrát hokej, který trenéři ordinují.

Jak obtížné bylo vyrovnat se s nutností k šestému utkání nečekaně letět na Ukrajinu?

Úplně v klidu jsme před tou cestou nebyli, hlavně s tím už nikdo nepočítal. Přece jen mám dvě děti, tak jsem se bál, aby se tam něco nesemlelo, ale strávili jsme v Doněcku jen nezbytně nutný počet hodin a hlavně se dokázali plně zkoncentrovat na zápas.

Stihli jste při návratu alespoň malou oslavičku?

Jen takovou decentní. Museli jsme i pogratulovat k sobotním narozeninám Havranovi (útočník Vrána – pozn. red.), takže pak z brýlí stíral krém z dortu, ale to bylo jen potvrzením dobré nálady, která na palubě vládla.

Bylo pro vás pak velkým překvapením, že příštím soupeřem v play off je Jaroslavl?

Určitě jo, ale vyřadila ambiciózní celky Dynamo Moskva i Petrohrad, takže si bude hodně věřit. My jsme teď ale taky správně nakopnutí a hlavně šlape celý tým, ať je to první, nebo čtvrtá lajna. Věřím tomu, že sehrajeme s Jaroslavlí další sérii s úspěšným koncem.

Už jste přemýšlel nad receptem?

Lokomotiv hraje zvláštní styl, takový starší typický ruský hokej – jeden na jednoho, lezou vám po zádech. Kanadský trenér King tam do toho vnesl trošku i zámořský styl, budou určitě nepříjemným soupeřem. Zkusíme tomu chytře čelit, a co bude dál, je ve hvězdách.

Těšíte se, žě v pražské O2 areně budete mít konečně domácí prostředí?

Nebylo vůbec snadné odehrát v sérii s Doněckem čtyři utkání v řadě v Bratislavě proti přízni diváků. Věřím, že v Praze přijde spousta lidí, kteří budou na naší straně.

Jak bude probíhat série mezi Jaroslavlí a Lvem?
Lev po jednoznačném průběhu postoupí
7,1 %
Série bude vyrovnaná, ale postoupí Lev
78,3 %
Jaroslavl po jednoznačném průběhu postoupí
4 %
Série bude vyrovnaná, ale postoupí Jaroslavl
10,6 %
Celkem hlasovalo 2157 čtenářů.

Reklama