Hlavní obsah

Nejsme žádní otloukánci, abychom se nechali mlátit, vzkazuje Jaroslavli obránce Lva Němec

Praha

Dokonale si splnil své defenzívní povinnosti, když přispěl k tomu, že Lev podruhé za sebou uhájil čisté konto. Navíc obránce Ondřej Němec dělovkou v přesilovce nasměroval pražský tým k úspěšnému startu finále Západní konference KHL. Lev se díky výhře 3:0 nad Jaroslavlí ujal vedení v sérii.

Foto: Profimedia.cz

Hokejový obránce ve službách Lva Praha Ondřej Němec.

Článek

Jaroslavl už dokázala vyřadit favorizované týmy Dynama Moskva i Petrohrad. Předvedla vám už v prvním zápase, v čem je její síla?

Rozhodně nám ukázali, že to nebude nic jednoduchého. Během prvních deseti minut měli šance, které nevyužili, pak jsme dali dva góly a dostali zápas do svých rukou. Tlačili i ve druhé třetině, měli nějakou přesilovku, ale díky skvělému kolektivnímu výkonu podpořenému gólmanem jsme to dotáhli.

Finský brankář Petri Vehanen odvedl opět vynikající práci.

Chytá skvěle celou sezónu bez výkyvů, ty naše šance drží vysoko. Ale to samé Atte Engren odvedl skvělou práci a podržel nás, když dostal Petri volno. Je skvělé, když máte oporu v takto vynikajících gólmanech.

Střelecký účet zápasu jste v přesilovce otevřel vy…

Na přesilovky jsme si sedli, hodně jsme je cvičili. Jirka Novotný odvedl černou práci, kluci mi to skvěle připravili a stačilo trefit bránu.

Jaroslavl v závěru přitvrdila, několikrát se vaši spoluhráči těžce zvedali z ledu.

Nejsme žádní otloukánci, abychom se nechali mlátit. Mají kanadského trenéra, tak to chodí i v NHL. Zkusili to, ale jsme mentálně i fyzicky hodně silní, tohle by nás nemělo rozhodit.

Jak se vám líbilo ve vašem dočasném domově v O2 areně? Přišlo skoro šest tisíc diváků, kteří vám fandili. Asi velká změna proti Bratislavě, kde jste hráli čtvrtfinále.

Rozhodně, byly plné spodní tribuny, tolik lidí jsme ani nečekali, když hrála současně Sparta. Obrovský dík lidem za skvělou atmosféru. Co jsem slyšel, mělo by jich v pátek přijít třeba až deset tisíc a já se na to hrozně těším. Mám tuhle halu rád, vždycky se mi tu hrálo dobře.

Teď jste navíc zlomili prokletí porážek v této hale…

První vítězství! Změnili jsme kabinu i střídačku a hned to jde, tak už nebudeme nic měnit. (úsměv)

Mezi oběma vašimi domácími zápasy je jednodenní pauza, což není úplně typické.

Pro všechny je to stejné, člověk si odpočine, ve čtvrtek se lehce zpotí na ledě a nachystá se na pátek. Zkusíme vzít další vítězství a jet do Jaroslavli s vedením 2:0.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články