Hlavní obsah

Jaroslavl - Lev 0:3Stav série 0:3Vehanen čaroval a Thörnberg pálil. Lev po třetí výhře stojí jen krůček od finále KHL

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Thörnberg 0 : 1
40. Thörnberg 0 : 2
44. Oystrick 0 : 3
Záznam online reportáže

Jaroslavl/Praha
Aktualizováno

Hokejisté pražského Lva dál úspěšně řádí v play off. Po dvou domácích výhrách dokázali v sérii s Jaroslavlí zvítězit i na ledě ruského soupeře a stojí už jen jediný krůček od postupu do finále play off. Znovu zářil gólman Vehanen, jenž pochytal všechny střely domácích, dvěma góly se zaskvěl švédský útočník Thörnberg.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Patrik Zackrisson (vpravo) ze Lva a Mikelis Redlihs z Lokomotivu Jaroslavl v semifinálovém duelu play off KHL.

Článek

Lev i bez marodů Klepiše a Cingela začal hodně nebojácně. Novotného střelu vyrazil Sanford jen před sebe, kde číhal na dorážku Ridderwall. Švédský útočník ovšem nedokázal dostat puk za záda kanadského brankáře Lokomotivu. Na druhé straně zahrozil Kronwall, jenž pálil švihem, ale Vehanen bez potíží likvidoval.

Jaroslavl spoléhala na důsledné napadání rozehrávky hostů a dostávala se tak do šancí. Černikov pasem mezi kruhy našel Kapustina, který však nedokázal překonat dobře postaveného gólmana Lva. Pražský celek přečkal rovněž oslabení za podražení, kterého se dopustil Vrána.

Lokomotiv nevyužil ani dvojnásobnou přesilovku

Velkou šanci hostům pak nabízela téměř minuta v pěti proti třem, efekt ale dvojitá přesilovka neměla. V pokračující početní výhodě však Řepík našel nádhernou přihrávkou v palebné pozici připraveného Thörnberga, který střelou bez přípravy otevřel skóre.

Norský reprezentační obránce Holos při další přesilovce domácích pálil nebezpečně od modré, Vehanen ale znovu předvedl, jak výtečnou formu při play off má. Lev se od získání vedení soustředil na pečlivé bránění už od středního pásma. Z rychlého protiútoku mohl Matai zvýraznit náskok pražského celku, který měl ale i štěstí při šancích Plotnikova či Redlihse.

Oystrick jistil výhru

Hlavní zbraní českého mužstva byla herní disciplína, za žádných okolností se hokejisté Lva nenechali vyprovokovat, pozičně odváděli skvělou práci a svému výbornému brankáři často pomáhali obětavým blokováním střel.

Na konci druhého dějství se navíc podařilo Lvu znovu udeřit v přesilovce, Pašninova hra vysokou hokejkou tak byla potrestána. Thörnberg dokázal pouhých 40 vteřin před druhou pauzou trefit puk ze vzduchu a poslat ho do sítě, což po dlouhém zkoumání potvrdil i videorozhodčí.

Ve 44. minutě se podařilo Oystrickovi zvýraznit vedení Lva, když puk po jeho ráně nešťastně přizvedl mírnou tečí Kronwall. Brankář Sanford nemohl už na změnu směru zareagovat. Za stavu 3:0 pro hosty bylo o osudu utkání prakticky rozhodnuto, Lev dokázal pohlídat i Vehanenovu nulu. Finský gólman ve službách pražského celku předvedl 25 úspěšných zásahů. Postupový mečbol může Lev proměnit v Jaroslavli už v úterý.

Finský trenér Lva Kari Jalonen byl po třetí výhře hodně spokojen: "Bylo to z naší strany opravdu dobrých 60 minut, odehráli jsme je opět jako jeden tým. Od brankáře až po posledního útočníka dokázali být všichni hráči nesmírně soustředění, obětaví i disciplinovaní."

Semifinále Západní konference KHL - 3. zápas:
Lokomotiv Jaroslavl - Lev Praha 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Thörnberg (Řepík, Vrána), 40. Thörnberg, 44. Oystrick. Rozhodčí: Kulakov, Rönn - Birin, Morozov. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:2. Diváci: 9087. Stav série: 0:3.
Jaroslavl: Sanford - Jakovlev, Kronwall, Vasiljev, Ljubuškin, Holös, Višněvskij, Gorochov, Pašnin - Plotnikov, Apalkov, Averin - Platt, Sprukts, M. Redlihs - Galimov, Kartajev, Koňkov - Černikov, Petrov, Kapustin. Trenér: Dave King.
Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Nakládal - Azevedo, Novotný, Ridderwall - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Kubalík, Zackrisson, Matai. Trenér: Kari Jalonen.

Reklama

Související témata: