Hlavní obsah

Lev krůček od finále, Ševc je ale opatrný

Jaroslavl

Šance bojovat o Gagarinův pohár je už hodně blízko. Hokejový Lev při vedení 3:0 v semifinálové sérii KHL s Jaroslavlí drží čtyři postupové trumfy a první se chystá vynést už dnes na ledě ruského celku (od 17:00 hodin, vysílá Sport 1, podrobnou on-line reportáž naleznete na Sport.cz).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Ševc, obránce hokejistů Lva Praha.

Článek

„Zatím o finále nemůžeme ani uvažovat. Jsem opatrný. Dokud neurveme čtvrtou výhru, tak práce není hotová a všichni víme, jak ten poslední krok může být těžký," tvrdí zadák Martin Ševc. „Musíme i k dalšímu zápasu přistoupit stejně zodpovědně jako k těm třem dosavadním a zatím nelze vůbec myslet na to, jak si stojíme a co může být," dodává.

Nicméně ani Ševc netají touhu zakončit sérii co nejdříve. „Bylo by samozřejmě výborné proměnit postupový mečbol hned v úterý, jenže musíme být nohama na zemi a začít zase trpělivě a poctivou prací na ledě," apeluje 32letý obránce.

Lev v boji o finále spoléhá na výborně organizovanou hru, za 180 minut série dovolil Jaroslavli vstřelit jediný gól. „Pokud chcete v play off uspět, musíte mít výborného brankáře," míní Ševc s tím, že veškeré snažení hokejistů Lva začíná právě od úžasného Vehanena.

Jaroslavl je z Vehanena zoufalá

„Snažíme se mu pomáhat, ať už blokováním střel, nebo čištěním prostoru před brankou. Co projde, tak on zastaví," chválí Ševc, podle nějž pod dojmem výtečných výkonů gólmana roste frustrace soupeře. „Veha chytá až neskutečně a pro ně je nesmírně těžké překonat ho."

Jaroslavl přitom v play off vyřadila šampióna z předešlých dvou let Dynamo Moskva i ambiciózní Petrohrad, proti Lvu se ale Lokomotivu už tolik nedaří.

„Vypadá to, že jim trochu docházejí síly. Sice dřou, ale jak se nedokážou prosadit v koncovce, nejsou v ideálním rozpoložení. Snaží se nám pak chodit do gólmana, zkoušejí všechny možné prostředky, jak ho vyvést z míry. Je to vidět i na tom, že pak udělají zbytečné fauly, a je jen dobře, že jsme zatím v každém zápase série dokázali přesilovku využít," libuje si Ševc.

Reklama