Hlavní obsah

Bývalý výborný útočník Gilmour by mohl v příští sezóně trénovat pražského Lva

New York

Hokejisty pražského Lva by mohl v příštím ročníku Kontinentální ligy trénovat Kanaďan Doug Gilmour. Někdejší výborný útočník by vystřídal ve funkci dosavadního hlavního kouče Kariho Jalonena, jenž má po sezóně převzít finskou reprezentaci.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Lva Praha se radují ze vstřelení gólu proti Jaroslavli.

Článek

Podle agenta Darryla Wolského je vítěz Stanleyova poháru s Calgary z roku 1989 v kontaktu s vedením pražského celku, jenž momentálně bojuje s Jaroslavlí o účast ve finále play off.

"Spekulací je momentálně opravdu hodně. Klub se nyní soustředí na boj o postup do finále play off KHL. S Gilmourem ale nejednáme," sdělil organizační a PR ředitel klubu Jan Rachota ČTK.

Padesátiletý Gilmour doposud působil jako generální manažer týmu Kingston Frontenacs v kanadské juniorské soutěži OHL. Člen Síně slávy NHL odehrál v zámořské soutěži včetně play off přes 1600 zápasů, mnoho trenérských zkušeností ale nemá. Necelé tři sezóny vedl Kingston, předtím byl krátce asistentem trenéra v týmu Toronto Marlies v nižší lize AHL.

Lev momentálně úspěšněj bojuje v play off KHL, ve finále Západní konference vede nad Jaroslavlí 3:0 na zápasy a dnes si může zajistit postup do série o Gagarinův pohár. Sportovní ředitel klubu Rašid Chabibulin v minulých dnech naznačil, že i přes Jalonenův plánovaný odchod k finské reprezentaci by Lev s úspěšným trenérem rád spolupracoval i nadále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články