Hlavní obsah

Birner sní o lvích oslavách na Václaváku. Lidi budou stejně znát jen vítěze, tvrdí autor postupové trefy

Praha

Přidal další klíčový moment do skládačky tvořící skvostnou cestu pražského Lva Kontinentální ligou. Branka Michala Birnera rozhodla o tom, že do finále KHL poprvé pronikne celek sídlící mimo Ruskou federaci. Osmadvacetiletý útočník se ale jen účastí v boji o Gagarinův pohár ukonejšit nechce. Chce trofej přivézt do Prahy!

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Birner ze Lva Praha oslavuje s Michalem Řepíkem gól proti Jaroslavli.

Článek

Co bylo podle vás klíčem k postupu Lva do finále KHL?

Hlavně gólman. Vehanen je neskutečnej. I když měl soupeř chvílemi možná víc sil, on nás podržel, je jednoznačně naším nejlepším hráčem.

Věřil jste, že vaše trefa zůstane tou vítěznou?

Když jsme dostali gól na 3:2, modlil jsem se, aby Vehanen všechno pochytal a nemyslel jsem na to, jestli to bude vítězný gól nebo nebude. Jsem rád, že jsem ho dal a posunul nás do finále.

Závěrečné minuty pod tlakem Jaroslavli byly ale hodně náročné…

Myslím, že jsme je zvládli celkem dobře, nepustili jsme soupeře do žádné vyložené šance. Něco měli v přesilovce, ale gólman nás zase podržel.

V celém zápase se jen třikrát vylučovalo, to je na vypjaté bitvy play off nezvyklé.

Možná se rozhodčí neunáhlovali, nechávali hru malinko volnější. My věděli, že nesmíme dělat zbytečné fauly, oni to věděli taky, protože vyloučení v play off rozhodují.

Jak se vám poslouchá, že jste jako první neruský tým ve finále KHL?

Je to hezké, jenže nic tím nekončí. Dostali jsme se do finále, ale lidi budou znát jen vítěze po konci sezóny. Doufejme, že to budeme my.

Napadlo by vás před sezónou, že dojdete takhle daleko?

Když jsme se sešli, tak jsme si dělali srandu, že koncem dubna budeme slavit na Václaváku. Je to blízko, tak snad se to vyplní.

Dotáhne Lev své tažení KHL k triumfu?
Ano
89,2 %
Ne
10,8 %
Celkem hlasovalo 7611 čtenářů.

Reklama

Související témata: