Hlavní obsah

Magnitogorsk - Lev 0:3Stav série 0:1Paráda! Lev vynuloval střelce Magnitogorsku a ve finále KHL se ujal vedení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Ševc 0 : 1
25. Vrána 0 : 2
59. Azevedo 0 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Parádně vstoupili hokejisté pražského Lva do finále Kontinentální ligy. Pražskému celku se podařilo udržet na uzdě nebezpečný první útok i zbytek týmu Magnitogorsku a po trefách Ševce, Vrány a Azeveda vyhrál na ledě Metallurgu 3:0. Druhý zápas série hrané na čtyři vítězství je na programu v neděli od 13 hodin znovu v Magnitogorsku.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Lva Praha zleva Jiří Sekáč, Petr Vrána a Ondřej Němec se radují z první finálové výhry v Magnitogorsku.

Článek
Fotogalerie

Do sestavy hostujícího celku se po uzdravení či doléčení zranění vrátili obránce Topi Jaakola a útočníci David Ullström s Lukášem Cingelem, místo tak nezbylo na forvardy Jakuba Klepiše a Michala Birnera.

Lvi se měli na pozoru zejména před elitní útočnou formací domácích ve složení Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin, která řádila už v základní části a i ve vyřazovacích bojích je největší hrozbou „Magnitky". Jenže Pražané první soupeřovu formaci pečlivě střežili a ta se tak k nebezpečnějším zakončením dostávala jen stěží.

Po opatrném začátku z obou stran přišel po deseti minutách jeden z klíčových momentů zápasu. Antipin ve středním pásmu tvrdě zasáhl ramenem do obličeje Vránu, což sudí vyhodnotili trestem na pět minut a do konce utkání pro domácího zadáka.

V každé třetině po jednom gólu

V dlouhé početní výhodě sice nejprve Němcovu střílenou přihrávku ještě gólman Košečkin zlikvidoval, o chvíli později ale napřáhl na modré Ševc a svým prvním gólem v letošním play off poslal Lva do vedení. Metallurg sice odpověděl tlakem, když hned třikrát v krátkém časovém úseku pálil Kovář, brankář Vehanen ale svůj celek podržel.

I po první změně stran to byl Lev, kdo diktoval tempo hry. Blízko druhému gólu byl Matai, jenž pálil z mezikruží, ale Košečkin vyrazil. V 25. minutě už ale Pražané skóre navýšili. Vrána si Košečkina položil k ledu, aby pak bekhendem zamířil do odkryté klece.

Lvi navíc dál skvěle pracovali do defenzivy, a když už se Magnitogorsk k něčemu propracoval, bylo to většinou jen z přesilovek. Tak jako se to povedlo Platonovovi, ale i jeho dorážku Vehanen pokryl. V samém závěru druhé třetiny naopak na druhé straně při přečíslení dvou na jednoho vzal na sebe odpovědnost Ridderwall, mezeru mezi Košečkinovými betony však netrefil.

V závěrečné části hry už se Lev nikam nehnal a v celku s přehledem hlídal dvoubrankový náskok. Když navíc v předposlední minutě zkusili domácí hru se šesti hráči v poli, trefil Azevedo prázdnou branku a uzavřel na konečných 3:0 pro hosty. Pražané se tak v součtu s loňským ročníkem až na pátý pokus dočkali výhry nad Magnitogorskem a ve finále se ujali vedení 1:0 na zápasy.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 1. zápas:
Metallurg Magnitogorsk - Lev Praha 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 14. Ševc (Azevedo), 25. Vrána (Sekáč, Thörnberg), 59. Azevedo (Novotný, Zackrisson). Rozhodčí: Bulanov, Kulakov - Birin, Zacharenkov. Vyloučení: 0:4, navíc Antipin (Magnitogorsk) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 7500 (vyprodáno). Stav série: 0:1.
Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, J. Birjukov, Malenkych, Lee, S. Těreščenko, Chabarov, Ibragimov - Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin - Timkin, Brent, Platonov - Juňkov, Potěchin, Paré - Kosov, Kazionov, Osala - Malinovskij. Trenér: Mike Keenan.
Lev: Vehanen - Ševc, Mäenpää, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Nakládal, Jaakola - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Ullström - Ridderwall, Cingel, Matai. Trenér: Kari Jalonen.
Získá Lev Praha Gagarinův pohár?
Ano
85,3 %
Ne
14,7 %
Celkem hlasovalo 35946 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off KHL 2014

  • Osmifinále

  • Petrohrad - logo Petrohrad CSKA Moskva - logo CSKA Moskva
    4 : 0
  • Dynamo Moskva - logo Dynamo Moskva Jaroslavl - logo Jaroslavl
    3 : 4
  • Lev Praha - logo Lev Praha Záhřeb - logo Záhřeb
    4 : 0
  • Doněck - logo Doněck Riga - logo Riga
    4 : 3
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Vladivostok - logo Vladivostok
    4 : 1
  • Kazaň - logo Kazaň Novosibirsk - logo Novosibirsk
    2 : 4
  • Astana - logo Astana Jekatěrinburg - logo Jekatěrinburg
    4 : 0
  • Ufa - logo Ufa Nižnij Novgorod - logo Nižnij Novgorod
    4 : 3
  • Čtvrtfinále

  • Petrohrad - logo Petrohrad Jaroslavl - logo Jaroslavl
    2 : 4
  • Lev Praha - logo Lev Praha Doněck - logo Doněck
    4 : 2
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Novosibirsk - logo Novosibirsk
    4 : 0
  • Astana - logo Astana Ufa - logo Ufa
    2 : 4
  • Semifinále

  • Jaroslavl - logo Jaroslavl Lev Praha - logo Lev Praha
    1 : 4
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Ufa - logo Ufa
    4 : 1
  • Finále

  • Lev Praha - logo Lev Praha Magnitogorsk - logo Magnitogorsk
    3 : 4