Hlavní obsah

Tohle je válka, říká obránce Lva O'Byrne o vyostřeném finále KHL. Dnes série pokračuje

Praha

Zatímco první finále Kontinentální ligy mezi hokejisty Magnitogorsku a Lva proběhlo bez větších emocí, ve druhém pokračování se pořádně přitvrdilo a na ledě se začalo jiskřit. Za rozhodnutého stavu 4:1 to v závěrečných vteřinách utkání potvrdil kanadský obránce pražského týmu Ryan O'Byrne, když se pustil do bitky s Vladimirem Malenkychem.

Foto: Sport.cz

Obránce Lva Praha Ryan O´Byrne.

Článek

„Víte, tohle je prostě finále. Je to bitva, je to válka. Magnitogorsk hraje velmi fyzicky stejně jako my. Takže se občas stane, že se někdo popere. Všechno se intenzivně prožívá a každý chce ve finále strašně moc uspět. Prostě se to tak semele, když se do toho zapletou emoce," uvedl O'Byrne pro oficiální stránky Lva, který dnes soupeře poprvé přivítá na domácím ledě (19 h).

O'Byrne za šarvátku vyfasoval od rozhodčích trest na dvě a pět minut a následně i trest do konce utkání. Celkově ve druhém zápase obdržel 33 trestných minut. Ani to jej neodrazuje od toho, že když bude potřeba v dalších průběhu série přitvrdit, aby byl znovu připraven přitvrdit.

„Jinak nelze uspět. Je to součást naší hry a důležitá součást mé hry. Snažím se hrát hodně tvrdě do těla, co nejvíce soupeři hru znepříjemnit. Tohle je prostě můj styl a ve třetím zápase to nebude jinak," předpovídá bývalý hráč Montrealu, Colorada nebo Toronta.

O´Byrne: Doma chceme dvakrát vyhrát

Do třetího utkání nakonec O´Byrne nastoupit může, vedení KHL se rozhodlo mu dodatečný disciplinární trest neudělit. Pozor si, stejně jako jeho spoluhráči, bude muset dát především na první útočnou řadu Metallurgu ve složení Zaripov, Kovář, Mozjakin, která v neděli byla při výhře domácích 4:1 u třech vstřelených gólů.

„Jejich první lajna hrála dobře. Mají v ní spoustu útočných zbraní a my jsme jim dávali šance. Měli jsme to po defenzivní stránce odehrát lépe. Nehráli jsme tak natěsno, jak jsme chtěli, takže se jejich první trojice dokázala prosadit," uvědomoval si obránce Lva.

Se stavem 1:1 na zápasy je však O´Byrne spokojený. A věří, že Lvi teď zvládnou oba domácí duely a Gagarinovu poháru se přiblíží. „Stav 1:1 bereme. Bylo jasné, že to nebude jednoduchá série. Doma na ně budeme připravení a chceme dvakrát vyhrát."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články