Hlavní obsah

Vypjaté finále! Při hymnách se píská, Lev platí pokutu. A chystá opatření

Praha

Jde do tuhého, na zápasech hokejového Lva Praha už dávno není klídek. Finálová série je pořádně vypjatá. Na chování některých fanoušků během čtvrtého zápasu finále KHL mezi českým týmem a Magnitogorskem v pražské O2 areně vedení ligy reagovalo trestem. Pražanům udělilo za pískání během ruské hymny, házení předmětů na led a na hráče Magnitogorsku pokutu ve výši 110 tisíc korun. Klub chystá opatření, aby se v pondělí při šestém pokračování série problémy neopakovaly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bitka mezi obráncem Lva Praha Ryanem O'Byrnem (červený) a Oskarem Osalou z Magnitogorsku během čtvrtého finálového utkání play off Kontinentální ligy.

Článek

Zápas číslo čtyři souboje o Gagarinův pohár před plným hledištěm vyhrál ruský celek 5:3, ale jeho závěr byl emotivní kvůli potyčkám. Husto bylo na ledě i v hledišti. Hosté čelili při odchodu do kabin spršce odpadků. Pískání během hymny si v kontrastu s úvodními dvěma zápasy na ruské půdě na oplátku vyslechnul v sobotu i český tým před pátým utkáním v Magnitogorsku. Opatření proti Magnitogorsku zatím nejsou známa.

Lev apeluje na diváky, aby se extempore na jeho půdě neopakovala. "Žádáme fanoušky, aby měli respekt k našemu soupeři a stejně tak jeho státní symbolice," píše klub na svém webu a chystá se nabádat fanoušky prostřednictvím videa ještě před začátkem utkání. "A budou i některá další opatření, včetně tunelu pro hráče soupeře, který je ochrání," přiblížil zástupce klubu Ondřej Kalát.

Lev v zápasech číslo tři a čtyři pokaždé vylepšil divácký rekord soutěže, který měl už předtím sám v držení. Původně stanovené maximum z premiérové sezóny v KHL, kdy na souboj s Dynamem Moskva v sestavě s hvězdným Alexandrem Ovečkinem přišlo 16 317 diváků, posunul nejprve na 16 435 diváků, poté dokonce na 17 073 fanoušků.

Vyprodané bude hlediště pravděpodobně i v pondělí. Vyloučit tak nelze opětovné vytvoření nového maxima. "Bude plno, ta celková návštěva bude zase hodně záviset na tom, jak se zaplní třetí patro se skyboxy," řekl tiskový mluvčí a PR ředitel klubu Jan Rachota.

Reklama

Související témata: