Hlavní obsah

Lev - Magnitogorsk 5:4 PPStav série 3:3Fantazie! Lev byl blízko konci sezóny, přesto si v boji o Gagarinův pohár vynutil sedmý duel

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Mozjakin 0 : 1
14. Azevedo 1 : 1
20. Ševc 2 : 1
23. Juňkov 2 : 2
25. Lee 2 : 3
28. O'Byrne 3 : 3
39. Paré 3 : 4
58. Mäenpää 4 : 4
64. Oystrick 5 : 4
Záznam online reportáže

Pouhých 141 vteřin je dělilo od konce sezóny, jenže hokejisté Lva ve finále play off Kontinentální ligy dál dýchají. V šestém duelu proti Magnitogorsku Pražany v závěru třetí třetiny zachránil Mäenpää, který srovnával a ve čtvrté minutě prodloužení pak Oystrick zajistil Lvu výhru 5:4 a srovnání série na 3:3. O držiteli Gagarinova poháru tak rozhodne až středeční sedmý duel, výhodu domácího prostředí bude mít Metallurg.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Obránce Lva Ryan O´Byrne (uprostřed) přijímá gratulace od spoluhráčů ke gólu.

Článek
Fotogalerie

Martin Ševc

Žádné náznaky obav, že by pro něj mohla sezóna skončit, naopak velmi aktivně vstoupil Lev do šestého finále a už ve čtvrté minutě mohl jít do vedení, jenže Kovářovu chybu Zackrisson ani nadvakrát nepotrestal. Pak však již poněkolikáté v sérii ukázal své schopnosti kapitán hostů Mozjakin. Po levém křídle se přehnal přes bránícího Mäenpääho, aby bekhendem mezi Vehanenovy betony otevřel skóre.

Jenže o chvilku později usedl Mozjakin na trestnou lavici a Lvi první přesilovkou v zápase nepohrdli - Azevedo dělovkou propálil brankáře Košečkina, a tak skóroval už v sedmém duelu v řadě. Lvům navíc v závěru úvodního dějství bylo ještě veseleji, neboť využili i druhou početní výhodu. Při Kovářově pobytu za katrem Němec vylepšil střeleckou pozici pro Ševce, který v poslední vteřině přesilovky otočil skóre. To už se Lvi museli obejít bez útočníka Sekáče, který po zásahu kotoučem do kolene zamířil do nemocnice.

Do prostřední třetiny ale vstoupil Magnitogorsk ve velkém stylu. Po drtivém tlaku našel Osala zpoza branky Junkova, který srovnal. A za další dvě minuty už hosté vedli. Lee vypálil z vrcholku levého kruhu, Vehanen v lapačce neudržel puk, který jej přeplachtil a pomalu se doklouzal do branky.

Lev si prodloužení vynutil 141 vteřin před třetí sirénou

Pražané však odpověděli náporem. Švédové Thörnberg s Ridderwallem sice ještě přečíslení dvou na jednoho nezužitkovali, O´Byrne ale už svou bombou srovnal na 3:3. V té době hokej gradoval, vyložené šance se střídaly na obou stranách a vyprodaná O2 arena se výborně bavila.

Méně už však na konci druhé periody. Metallurg při své přesilovce nepustil domácí celé dvě minuty z jejich obranného pásma. Lvi se sice v oslabení zuby nehty ubránili, nicméně čtrnáct vteřin po Thörnbergově návratu na led znovu předvedl Mozjakin svou genialitu. S pukem na holi si nabruslil do útočného pásma, aby pak přihrávkou pod sebe oslovil Parého, jenž bez problémů trefil odkrytou klec a potřetí v zápase poslal Magnitogorsk do vedení.

Metallurg už se v třetí části nikam nehnal a snažil se hlídat těsný náskok. To se mu nakonec nevyplatilo. V 50. minutě sice ještě Oystrick od modré čáry trefil tyč, 141 vteřin před třetí třetinou ale z mezikruží vystřelil Mäenpää a poslal utkání do prodloužení. V jeho čtvrté minutě přivedl O2 arénu do extáze Oystrick, když střelou zpoza branky procpal puk do sítě a finálovou sérii tak rozhodne až poslední možný souboj ve středu v Magnitogorsku.

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 6. zápas:
Lev Praha - Metallurg Magnitogorsk 5:4 v prodl. (2:1, 1:3, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 14. Azevedo (Ševc, Němec), 20. Ševc (Němec, Azevedo), 28. O'Byrne (Birner, Řepík), 58. Mäenpää, 64. Oystrick (Zackrisson) - 10. Mozjakin (Zaripov, Jan Kovář), 23. Junkov (Osala, Těreščenko), 25. Lee, 39. Paré (Mozjakin). Rozhodčí: Bulanov, Rönn - Birin, Dědulja. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 16 894.
Lev: Vehanen - Mäenpää, Ševc, Němec, Oystrick, O'Byrne, Gragnani, Jaakola, Nakládal - Azevedo, Novotný, Zackrisson - Thörnberg, Vrána, Sekáč - Řepík, Kapanen, Birner - Matai, Cingel, Ridderwall. Trenér: Kari Jalonen.
Magnitogorsk: Košečkin - Antipin, Birjukov, Těreščenko, Chabarov, Lee, Ibragimov - Zaripov, Jan Kovář, Mozjakin - Kosov, Kazionov, Potěchin - Paré, Juňkov, Osala - Timkin, Brent, Platonov - Malinovskij. Trenér: Mike Keenan.
STAV SÉRIE: 3:3.
Kdo letos vybojuje Gagarinův pohár?
Lev Praha
82,5 %
Metallurg Magnitogorsk
17,5 %
Celkem hlasovalo 37026 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Play off KHL 2014

  • Osmifinále

  • Petrohrad - logo Petrohrad CSKA Moskva - logo CSKA Moskva
    4 : 0
  • Dynamo Moskva - logo Dynamo Moskva Jaroslavl - logo Jaroslavl
    3 : 4
  • Lev Praha - logo Lev Praha Záhřeb - logo Záhřeb
    4 : 0
  • Doněck - logo Doněck Riga - logo Riga
    4 : 3
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Vladivostok - logo Vladivostok
    4 : 1
  • Kazaň - logo Kazaň Novosibirsk - logo Novosibirsk
    2 : 4
  • Astana - logo Astana Jekatěrinburg - logo Jekatěrinburg
    4 : 0
  • Ufa - logo Ufa Nižnij Novgorod - logo Nižnij Novgorod
    4 : 3
  • Čtvrtfinále

  • Petrohrad - logo Petrohrad Jaroslavl - logo Jaroslavl
    2 : 4
  • Lev Praha - logo Lev Praha Doněck - logo Doněck
    4 : 2
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Novosibirsk - logo Novosibirsk
    4 : 0
  • Astana - logo Astana Ufa - logo Ufa
    2 : 4
  • Semifinále

  • Jaroslavl - logo Jaroslavl Lev Praha - logo Lev Praha
    1 : 4
  • Magnitogorsk - logo Magnitogorsk Ufa - logo Ufa
    4 : 1
  • Finále

  • Lev Praha - logo Lev Praha Magnitogorsk - logo Magnitogorsk
    3 : 4