Hlavní obsah

VIDEO: Bouřlivák Keenan zuřil zlostí! Po prohře se Lvem seřval sudí, že byli na ledě vidět

Praha

Je znám jako hokejový bouřlivák a v pondělním večeru Mike Keenan své pověsti opět dostál. Trenér Magnitogorsku po šestém finále Kontinentální ligy jen těžko kousal, jak jeho svěřenci ztratili nadějně rozehraný zápas a nakonec prohráli 4:5 po prodloužení, čímž Lvu umožnili sedmou a rozhodující bitvu o Gagarinův pohár.

Kouč Keenan atakuje sudí

 
Článek

Martin Ševc

Zlobil se na své hráče za předvedený výkon ve třetí třetině, ještě víc byl ale vytočený z výkonu hlavních arbitrů. Když Oystrick v 64. minutě vstřelil vítězný gól Pražanů, počkal si Keenan v tunelu vedoucím k šatnám na rozhodčí Bulanova s Rönnem a z blízkosti jim pořádně vyčinil.

„Rozhodčí by prostě v takto důležitých zápasech neměli být vidět. To má být úloha hráčů," vysvětloval své rozčílení na pozápasové tiskové konferenci. Dopálily jej především dva tresty z úvodní třetiny pro Mozjakina s Kovářem, které Lev využil a otočil nepříznivý stav 0:1.

„Lvu gratuluju k výhře, hlavní rozdíl byl ale v tom, že my jsme dostali dvě branky po špatných verdiktech rozhodčích," stál si za svým Keenan a divil se, jak rozdílný metr arbitři nasadili oproti sobotnímu pátému duelu.

„V něm neudělili jediný trest, neviděli žádný faul. A to přitom jeden ze sudích byl tentýž jako ten pondělní," narážel na Vjačeslava Bulanova.

Kouč Lva Jalonen: Na tým jsem hrdý

Stejně tak se ale Keenan hněval i na své hráče. Zejména na to, jakým způsobem přistoupili ke třetí třetině. Za stavu 4:3 pro hosty se Metallurg zbytečně stáhl a jakoby čekal, že těsný náskok už udrží. Neudrželi, 141 vteřin před třetí sirénou poslal zápas do prodloužení Mäenpää. „Zkoušel jsem hráče přesvědčit, aby byli aktivnější. Chtěli jsme hrát častěji v útočném pásmu, ale musím uznat, že Lev nám to svou hrou moc neumožňoval."

To na kouči Pražanů Jalonenovi bylo jasně patrné, jak moc si prodloužení série užívá. „Aby také ne, vždyť co může být lepší než sedmý finálový zápas?" říkal finský odborník, který před startem prodloužení svým svěřencům ani moc pokynů neuděloval. „Jen jsem jim řekl, ať jdou na led a hrají," smál se.

„Byl to krásný hokej od obou mužstev a jsem na tým moc hrdý. Čeká nás rozhodující sedmý souboj a jsme na něj připraveni. Gagarinův pohár chceme vyhrát," uzavřel Kari Jalonen.

Kdo vybojuje letos Gagarinův pohár?
Lev Praha
74,2 %
Metallurg Magnitogorsk
25,8 %
Celkem hlasovalo 27384 čtenářů.

Reklama

Související témata: