Hlavní obsah

Finský blesk chce do KHL. Hrát za Jokerit by byl parádní scénář, přiznává Selänne

Praha

Už loni v létě dlouho váhal, jestli svou bohatou hokejovou kariéru neuzavřít, nakonec se ale Teemu Selänne rozhodl ještě pro poslední sezónu v NHL. S Anaheimem aktuálně postoupil do druhého kola play off, v dalším ročníku už ale v zámoří pokračovat nebude. Že by tedy přišel definitivní konec Finského blesku? Vůbec to tak nemusí být! Třiačtyřicetiletý útočník by si rád vyzkoušel Kontinentální ligu.

Foto: Sport.cz

Finský blesk Teemu Selänne

Článek

Tu si v nadcházející sezóně nově zahrají i tři další kluby. Podle agentury ITAR-Tass, jež se odvolává na viceprezidenta KHL pro hokejové operace Vladimira Šalajeva, vedení soutěže ve středu oficiálně do své nadnárodní ligy přijalo celky Ladu Togliatti, Soči a Jokerit Helsinky.

A právě Jokerit, ve kterém se svou kariérou začínal, Selänneho velice láká. „Jsem připravený odejít do KHL a začít novou éru. Myslím, že by to byla dobrá zkušenost. A Jokerit by pro mě opravdu byl parádní scénář," přiznává čtyřnásobný medailista z olympijských her a držitel dvou cenných kovů ze světových šampionátů v rozhovoru pro ruský deník Sport-Express.

Kontinentální hokejovou ligu by v příští sezóně mělo hrát 30 klubů. Kromě nově přijatých Lady Togliatti, Soči a Jokeritu Helsinky i 27 celků, které startovaly v tomto ročníku. Z KHL naopak nejspíš vypadne Spartak Moskva, který má obrovské finanční problémy.

Otázkou zůstává, jak moc je tato varianta pravděpodobná. Vedení Jokeritu na Selänneho slova zatím nereagovalo, pravdou však zůstává, že hráč má velmi dobré vztahy s manažerem helsinského klubu a legendou finského hokeje Jarim Kurrim.

„Zjistil jsem, že v hokejovém byznyse nemůžete nikdy nic předem vyloučit. Vždycky je šance, že se věci vyvinou jinak, než se čekalo. Nevím, jakou mám v této souvislosti šanci, ale bylo by to velké dobrodružství," říká finský střelec, jenž v NHL odehrál 21 sezón. V základní části nastoupil k 1451 zápasům a připsal si 684 gólů a 773 asistencí. V roce 2007 získal s Anaheimem Stanleyův pohár.

Reklama

Související témata: