Hlavní obsah

Mozjakin byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem play off KHL

Magnitogorsk

Útočník Sergej Mozjakin, jenž z pozice kapitána dovedl hokejisty Metallurgu Magnitogorsk k zisku Gagarinova poháru, byl zvolen nejužitečnějším hráčem play off Kontinentální ligy. Třiatřicetiletý Mozjakin kraloval kanadskému bodování celé sezóny, nejlepší byl rovněž v základní části.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sergej Mozjakin z Magnitogorsku (vlevo).

Článek

"Ukazoval neskutečný hokej v průběhu celé sezóny," okomentoval kouč Magnitogorsku Mike Keenan pro server rsport.ru Mozjakinových 73 bodů (34+39) za 54 utkání základní části. "Titul nejužitečnějšího hráče vyřazovacích bojů si plně zaslouží," prohlásil Keenan.

Spoluhráč českého útočníka Jana Kováře z útočné formace stihl během 21 vystoupení v play off nasbírat 33 bodů za 13 branek a 20 asistencí. V bodech a nahrávkách stanovil nová maxima soutěže. Byl nejlepším střelcem i nahrávačem.

A byl to právě Mozjakin, kdo dal ve středu vítězný gól rozhodujícího sedmého finále proti Lvu Praha. Během finálových bitev s Pražany si připsal šest gólů a osm přihrávek.

"Už hraju v KHL pět let a mohu říci, že za tu dobu tady nikdo nedominoval tak jako Mozjakin v této sezóně," řekl uznale kapitán Pražanů Jiří Novotný na dresu hráče, jehož překvapivě opomenuli stavitelé sborné pro olympijský turnaj v Soči.

Reklama