Hlavní obsah

Koukal bude hrát v týmu nováčka KHL Jokerit Helsinky. Potká se se Selännem?

Helsinky
Aktualizováno

Hokejový útočník a mistr světa z roku 2010 Petr Koukal zůstává v Kontinentální lize, kde bude nastupovat za Jokerit Helsinky. S nováčkem soutěže podepsal roční smlouvu. Klub o tom informoval na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Milan Malíček, Právo

Petr Koukal na srazu národního týmu

Článek

Jednatřicetiletý centr hrál předešlé dvě sezóny za Nižněkamsk, v KHL absolvoval včetně play off 102 zápasů s bilancí 24 branek a 33 asistencí. Letos i loni byl druhým nejproduktivnějším hráčem Něftěchimiku.

"Koukal je spolehlivý a zkušený centr, který má vyváženou hru dopředu i dozadu. Vedle dobrých výsledků v KHL má za sebou i reprezentační úspěchy a zisk světového titulu," uvedl generální manažer Jari Kurri na adresu nové posily finského klubu.

Koukala čeká v Helsinkách druhé zahraniční angažmá. Před odchodem do Nižněkamsku hrál za Pardubice, se kterými získal tři mistrovské tituly. Účastník tří světových šampionátů má na svém kontě 78 startů v reprezentačním dresu.

V Jokeritu by se mohl potkat i s třiačtyřicetiletou finskou legendou Teemu Selännem, který po sezóně skončil v Anaheimu a rozloučil se s kariérou v NHL. Jeho mateřský klub má o jeho služby velký zájem.

Reklama

Související témata: