Hlavní obsah

Lev má finanční potíže. KHL hrát nebude

Praha
Aktualizováno

Šokující informace, jenže pro české hokejové fanoušky bohužel pravdivá. Lev Praha kvůli finančním problémům nebude hrát nadcházející ročník Kontinentální hokejové ligy. Informoval o tom Sovětskij Sport, Sport.cz to potvrdili zástupci českého klubu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté pražského Lva nenastoupí do nadcházejícího ročníku Kontinentální ligy.

Článek

Už po skončení uplynulé sezóny Lev přiznával finanční potíže. Očekávalo se však, že přijde razantní snížení rozpočtu. Varianta úplného konce klubu sice byla rovněž ve hře, nejevila se ale jako nejpravděpodobnější.

Vedení sice v posední době na svých internetových stránkách o dění v klubu neinformovalo, ruské servery ale přinášely informace o prodloužení smluv s Ondřejem Němcem nebo Martinem Ševcem, což fanouškům dávalo naději, že klub bude v KHL působit i nadále.

Vrátí se Lev po jedné sezóně?

Jenže všechno je jinak, finalista Gagarinova poháru v KHL s takřka stoprocentní pravděpodobností končí. Byť to zástupci Lva ještě nechtějí oficiálně potvrzovat.

„Klub v tuto chvíli potvrzuje problémy s financováním následující sezóny a existuje možnost, že v příštím ročníku KHL Lev nebude startovat. Situace se intenzivně řeší, finální verdikt bude znám v průběhu pondělí následujícího týdne. Všechny ostatní informace o budoucnosti klubu jsou v tuto chvíli pouze spekulacemi, stojí v prohlášení, které vydali prezident klubu Jevgenij Myškovskij a viceprezident Petr Speychal.

I kdyby Lev do příštího ročníku nezasáhl, nemusí to ještě definitivně znamenat, že by zmizel z hokejové mapy. Podle informací Sport.cz je ve hře, že by Pražané vynechali jen jednu sezónu a v té další by se pokusili o návrat.

Končí i Doněck a Spartak Moskva

Lev v KHL působil poslední dvě sezóny jako jediný český zástupce. V prvním ročníku vypadl v prvním kole play off s CSKA Moskva, v tom uplynulém senzačně dokráčel až do finále, v němž podlehl v sedmi zápasech Metallurgu Magnitogorsk.

Zpráva o konci klubu je velkou nepříjemností i pro české reprezentanty, kteří měli ve Lvu platnou smlouvu. Nové působiště si bude muset hledat mimo jiné Jiří Novotný, Martin Ševc nebo Ondřej Němec.

Lev je tak již třetím klubem, který do nadcházejícího ročníku KHL oproti tomu uplynulému nezasáhne. Rovněž kvůli finančním problémům skončil Spartak Moskva, pro nestabilní situaci na Ukrajině vypadl Donbass Doněck. Novými účastníky naopak budou Soči, Lada Togliatti a Jokerit Helsinky.

Reklama

Související témata: