Hlavní obsah

Lev rozvázal smlouvu s kapitánem Novotným, který míří do Jaroslavle

Praha
Aktualizováno

Hokejový klub Lev Praha nebude v příští sezóně startovat v KHL. Pokud by přece jen pokračoval, tak stejně bez svého dosavadního kapitána Jiřího Novotného, s nímž ukončil smlouvu, která měla platit i pro následující sezónu. „Měli jsme s Jiřím dohodu z minulosti, že v případě zajímavé nabídky mu nebudeme po dvou sezónách bránit v odchodu,“ uvedl na oficiálních stránkách klubu sportovní ředitel Rašíd Chabibulin.

Foto: Sport.cz

Jiří Novotný.

Článek

„Jiří odehrál skvělý minulý ročník, po oba roky odvedl pro náš klub spoustu práce a i proto jsme nyní souhlasili s jeho odchodem. Přejeme mu, ať se mu v novém působišti daří," dodal Chabibulin.

Novotný by měl v příští sezóně hrát v Kontinentální lize za Jaroslavl. Informuje o tom ruská agentura R-Sport, podle které by měl dosavadní kapitán Lva podepsat s Lokomotivem smlouvu v nejbližších dnech.

Třicetiletý Novotný, sedminásobný účastník světových šampionátů a mistr světa z roku 2010, by tak v KHL mohl nastupovat už za čtvrtý celek. Před posledními dvěma sezónami, jež strávil ve Lvu, hrál za Atlant Mytišči a Barys Astana.

Jaroslavl, která v uplynulém ročníku KHL prohrála v semifinále Gagarinova poháru 1:4 na zápasy právě se Lvem, podle R-Sport vyjednává i s dalším bývalým hráčem pražského celku Martinem Thörnbergem. S jednatřiceti body nejproduktivnější hráč Lva minulé sezóny se v létě rozhodl neprodlužovat s Pražany smlouvu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články