Hlavní obsah

Pöpperle doufá, že Soči pro něj bude dobrá štace

Martin KézrPrávo

Už začínal být nervózní z toho, že začátkem srpna stále nemá angažmá. Podpisem smlouvy s nováčkem KHL ze Soči ale devětadvacetiletému Tomáši Pöpperlemu tak trochu spadl kámen ze srdce.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Tomáš Pöpperle se těší do Soči.

Článek

„Poslední dva týdny se mě snad každý ptal, jestli už něco mám. Říkal jsem všem, že musím být trpělivý, jestli se někde něco objeví, a snažil se starosti pustit z hlavy. Už jsem byl skoro smířený, že prostě počkám, co bude. Jestli se třeba někdo nezraní, případně se někomu z brankářů nebude tolik dařit, a objeví se tak šance pro mě," přibližuje Pöpperle.

Nahrály mu zdravotní problémy Kanaďana Leightona, který měl být v Soči jedničkou. „Je údajně nějak nemocný a klub s ním rozvázal kontrakt, takže jsem za těchto okolností získal prostor já a možná je to úplně nejlepší štace, jaká mě za daných okolností a v tomto čase mohla potkat," líčí Pöpperle.

O místo v brance bude soupeřit se 34letým Rusem Volkovem. „Žádnou rezervaci jako jednička nemám, ani mě nenapadlo se ptát. Budu si všechno muset vybojovat na ledě," říká gólman, jenž narychlo balil, aby se koncem týdne mohl v Soči hlásit na tréninku.

Rodina přiletí později

KHL v minulosti okusil v brance Lva, v uplynulé sezóně si marně toužil splnit sen o titulu se Spartou a teď se tedy stěhuje poprvé do Ruska. „Nejdřív to tam sám obhlédnu, jak bude všechno vypadat, pak by za mnou přiletěla i rodina. Různé signály nasvědčují, že by Soči mohlo být jedno z nejlepších míst, kam se člověk v Rusku může s hokejem dostat," uvádí Pöpperle na adresu dějiště letošních zimních olympijských her. Minimálně klimatické podmínky tam i v zimě budou daleko příjemnější než v ostatních ligových destinacích.

„Taky stadión, co jsem viděl v televizi a na obrázcích, vypadal hodně pěkně. Vůbec toho tam asi spoustu nového vyrostlo v souvislosti s olympiádou, tak věřím, že by to mělo být dobré," říká Pöpperle, podle nějž není špatné být na začátku něčeho, co vzniká a postupně se rozvíjí.

„Věřím, že klub fungovat bude, jde do toho projektu i dost peněz, tak by neměl být problém," doufá, že Leopardi ze Soči nedopadnou tak tristně jako pražští Lvi. Když se díval na soupisku, objevil mezi svěřenci trenéra Bucajeva i své bývalé spoluhráče z farmy Columbusu, obránce Wilsona s Plechanovem. „I když jsem v kádru jediný Čech, nějaké povědomé tváře tam budou a snad mi i tohle pomůže k rychlejší adaptaci," doufá držitel stříbra z MS 2006.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články