Hlavní obsah

Pohádková nabídka pro Selänneho! V Jokeritu si může vydělat přes 200 miliónů

Helsinky/Praha

Zájem Jokeritu Helsinky o angažování Teemu Selänneho neopadá. Ba naopak! Nováček Kontinentální hokejové ligy podle finského listu Helsingin Sanomat nabízí čtyřiačtyřicetiletému útočníkovi roční kontrakt, který by z něj učinil jednoho z nejlépe placených hráčů soutěže.

Foto: Profimedia.cz

Finský hokejista Teemu Selänne

Článek

Finský blesk po uplynulé sezóně strávené v Anaheimu oznámil, že končí svou bohatou kariéru. Vedení Jokeritu, ve kterém Selänne na konci osmdesátých let minulého století začínal se seniorským hokejem, však okamžitě vyhlásilo, že moc stojí o to, aby legendární Fin své stanovisko přehodnotil a klub posílil.

Nyní vyplavaly na povrch i detailnější informace. Jokerit údajně Selännemu nabízí deset miliónů (208 miliónů korun), čímž by se čtyřnásobný olympijský medailista stal jedním z nejlépe placených hráčů KHL. Žebříčku platu vévodí forvard Ilja Kovalčuk. Spoluhráč Romana Červenky pobírá v Petrohradu 10,3 miliónu dolarů ročně.

Že Jokerit, ze který bude v nadcházející sezóně působit i český útočník Petr Koukal, o Selänneho skutečně hodně stojí, dokládá i další věc. Ve hře je totiž i varianta, že by Fin hrál v příští sezóně jen domácí zápasy, čímž by se vyhnul zdlouhavému cestování. Pakliže by přijal tuto alternativu, pobíral by 5 miliónů dolarů.

Selänne v zámořské NHL odehrál během 21 sezón 1451 zápasů základní části, ve kterých vstřelil 684 gólů a přidal 773 asistencí. Kromě Anaheimu, s nímž v roce 2007 vyhrál Stanley Cup, nastupoval i za Colorado, San Jose a Winnipeg.

Reklama

Související témata: