Hlavní obsah

Obránce Hrabal odchází na zkoušku do Rigy, kde na testech neuspěl Růžička

Riga

Hokejový obránce Josef Hrabal přichází na zkoušku do týmu Dinamo Riga, které působí v Kontinentální lize. Osmadvacetiletý rodák z Přerova se bude snažit během přípravných zápasů lotyšský klub přesvědčit, aby s ním uzavřel smlouvu na nadcházející sezónu. Kontraktu se v Rize nedočkal Vladimír Růžička, jehož klub testoval od července. Klub to oznámil na svých oficiálních stránkách.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Josef Hrabal ještě v dresu Třince.

Článek

Pro Hrabala by angažmá v KHL nebylo novinkou, v uplynulém ročníku totiž zamířil v lednu z Třince do Novosibirsku. Odehrál ale za něj jen jedenáct zápasů, v nichž zaznamenal dvě asistence. Obránce, který sedmnáctkrát nastoupil i za českou reprezentaci, hrál v minulosti v zahraničí za ruský Čerepovec, švédské MODO a pokoušel se prosadit i v zámoří, kde jej v roce 2003 draftoval Edmonton. NHL si ale nikdy nezahrál.

Růžička po poslední sezóně skončil ve Slavii a v červenci odešel na zkoušku do Rigy s cílem vydobýt si své první zahraniční angažmá. Dinamo pětadvacetiletého útočníka otestovalo ve třech přípravných duelech, smlouvu ale nakonec synovi trenéra české hokejové reprezentace nenabídlo.

Pokud by se Hrabalovi vedlo lépe, v Rize by nastupoval se svým krajanem Jakubem Sedláčkem. Čtyřiadvacetiletý gólman v klubu působil již v uplynulém ročníku.

Reklama

Související témata: