Hlavní obsah

Český brankář Štěpánek zastavil střelce Slovanu. Těšilo ho, že pomohl odvrátit paniku

Bratislava

Marná byla snaha hráčů Slovanu Bratislava překonat skvěle chytajícího Jakuba Štěpánka v brance Čerepovce v úterním utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL). Slovan byl sice aktivnější a soupeře přestřílel, ale nedal ani gól.

Foto: Milan Malíček, Právo

Brankář Jakub Štěpánek

Článek

Čerepovci nevyšel úplný úvod sezóny, ale už se vám začíná dařit.

Začali jsme strašidelně. Kdybychom dnes nějaký bod neuhráli, tak by to bylo kritické a začala by panika. Takže tyto body se nám moc hodí.

Chytalo se vám asi dobře, když jste udržel čisté konto.

Jsem tomu rád, ale hlavně jsme potřebovali ty body. Kdybychom vyhráli například 6:5, potěšilo by to taky, protože to byl pro nás důležitý zápas.

V dosavadních utkáních jste nedostávali moc branek, ale ofenziva byla slabší.

Je to tak. Začali jsme čtyřmi utkáními doma a první tři jsme nehráli vůbec špatně, ale všechny jsme prohráli a neměli jsme ani bod. Jsem moc rád, že nám tam dnes tři góly padly a že nám to stačilo na vítězství.

V Bratislavě jste se představil v dresu Lva Praha i Petrohradu, ale až s Čerepovcem jste tady poprvé vyhrál.

Minulý rok jsme porazili Slovan v Čerepovci dva nula, ale je pravda, že tady jsem ještě nevyhrál. Jsem za to rád. Loni mi to tady nevyšlo, prohráli jsme. Na nuly se však nehraje, ale hraje se na body a ty dnes máme.

V čem se proti minulému roku změnil tým Čerepovce nejvíc?

Odešla nám celá obrana. Odešlo nám šest obránců ze základního týmu. To je strašně moc. Klub podepsal dva Švédy a jinak jsou tam samí mladí kluci. Někdy ta zkušenost chybí.

Je vám líto, že už nehrajete v Praze, když Lev ze soutěže odstoupil?

To jsem moc neřešil. Bylo mi však líto kluků, že jim to řekli tak pozdě a bylo pro ně složité si najít nové angažmá, pokud chtěli zůstat v KHL. Co se mě osobně týče, já jsme z Moravy, ze Vsetína, takže moji příbuzní a známí to mají blíž sem do Bratislavy, než do Prahy. Takže vlastně pro mě je výhodnější hrát tady.

Čerepovec je průmyslové město. Je tam hokej sportem číslo jedna?

Asi ano, ale je to i tím, že hrajeme nejvyšší soutěž. Ostatní sporty ve městě nehrají první ligu. Ve městě je taková specifická atmosféra, když lidé mají své problémy. Není to Praha nebo Bratislava.

Reklama

Související témata: