Hlavní obsah

Chabarovsk - Omsk 0:4Nejdřív připravoval góly, pak se Sobotka popral se soupeřovým kapitánem

Omsk/Praha
Aktualizováno

Hokejový útočník Vladimír Sobotka přispěl dvěma asistencemi k výhře Omsku v utkání Kontinentální ligy na ledě Chabarovsku 4:0. Obě nahrávky si třebíčský rodák připsal ve druhé třetině, v té třetí se pak zapsal do statistik znovu, tentokrát ale potyčkou s kapitánem domácích Dmitrijem Tarasovem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Vladimír Sobotka.

Článek

Sobotka dostal od finského trenéra Summanena na ledě tradičně velký prostor, z útočníků Omsku odehrál nejvíce minut (téměř sedmnáct). Za bezbrankového stavu přihrával v přesilovce na gól Širokovovi, stejnému hráči pak připravil i trefu na 3:0, když si vyjel zpoza branky a servíroval puk před prázdnou branku.

Sedmadvacetiletý útočník pak o sobě dal vědět i v úvodu závěrečné části. V přerušené hře se za brankou Amuru dostal do potyčky s kapitánem domácích Dmitrijem Tarasovem. Při rvačce s ním dokonce shodil rukavice a oba hráče od sebe museli oddělit až rozhodčí, kteří Sobotkovi s Tarasovem udělili dvouminutové tresty.

Český reprezentant zažívá v Omsku po letním přesunu ze St. Louis povedený vstup do sezóny, v sedmi zápasech si připsal dvě branky a pět asistencí. Avangard se i jeho zásluhou posunul do čela Východní konference, pakliže ale večer získá Magnitogorsk alespoň bod na ledě Dynama Moskva, na první místo se vrátí.

Petrohrad vyhrál pošesté

I šestý zápas v sezóně vyhrál Petrohrad, který porazil Jugru Chanty-Mansijsk na jejím ledě 4:3. Favorit vedl 4:0 už po 12 minutách, když dvakrát skóroval kapitán SKA Ilja Kovalčuk, jenž je s deseti zásahy nejlepším střelcem soutěže. Navíc neproměnil trestné střílení.

Domácí střídali brankáře už v osmé minutě po třetím obdrženém gólu, zápas nedochytal ani Alexander Salák v dresu vítězů. Český reprezentant přepustil své místo po první třetině za stavu 4:0 Jevgeniji Ivannikovovi, který inkasoval tři góly. Dvakrát kapituloval v přesilovce, u gólu na 2:4 asistoval Lukáš Kašpar. Na rozdíl jedné branky snížili domácí v 47. minutě v přesilovce pět na tři, kdy byl na trestné lavici i Roman Červenka.

Jen necelých 12 minut vydržel Tomáš Pöpperle v brance Soči, než ho po třetím inkasovaném gólu v duelu s Kazaní nahradil Andrej Gavrilov. Nováček KHL nakonec doma prohrál 0:5.

V úspěšném vstupu do soutěže naopak pokračuje další nový účastník Jokerit Helsinky. Finský celek vyhrál v Nižněkamsku 7:5, hattrickem a přihrávkou k tomu výrazně přispěl útočník Niklas Hagman.

Kontinentální hokejová liga:
Chabarovsk - Omsk 0:4 (Sobotka 0+2)
Vladivostok - Barys Astana 3:2
Novokuzněck - Ufa 3:2
Čeljabinsk - Dinamo Riga 2:1 po sam. nájezdech
Chanty-Mansijsk - Petrohrad 3:4 (za domácí Kašpar 0+1)
Jaroslavl - Jekatěrinburg 2:0 (Novotný 0+1)
Nižněkamsk - Jokerit Helsinky 5:7
Dynamo Moskva - Magnitogorsk 0:1 po sam. nájezdech
HK Soči - Kazaň 0:5

Reklama

Související témata: