Hlavní obsah

Šok ve Slovanu! Český kouč Čada končí po slibném rozjezdu. Na vlastní žádost, sdělil tajemně klub

Bratislava

Překvapivá zpráva! Trenér Rostislav Čada předčasně končí na střídačce Slovanu Bratislava v KHL. Český kouč odchází ze slovenského klubu podle webu Slovanu na vlastní žádost. Je to první trenérská změna v soutěži během této sezóny.

Foto: Jaroslav Podhorský, ČTK

Trenér Rostislav Čada (na archivním snímku) předčasně končí na střídačce Slovanu Bratislava v KHL.

Článek

Šedesátiletý Čada vedl Slovan od jeho vstupu do KHL v ročníku 20012/13, letos tak začal třetí sezónu. Jeho odchod je překvapivý s ohledem na skutečnost, že bratislavskému celku se vydařil vstup do soutěže. V Západní konferenci je čtvrtý, má za sebou sice tři čerstvé porážky (z toho jednu po nájezdech), ale série tří výher na úvod fanoušky navnadila na lepší časy.

"Rostislav Čada požádal vedení klubu ve čtvrtek večer o předčasné uvolnění z kontraktu," stojí na stránkách Slovanu, jehož šéfové trenérovi po následném rozhovoru vyšli vstříc a vyjádřili mu poděkování za práci během téměř  29 měsíců trvajícího angažmá.

"Nic dalšího k tomu nebudeme sdělovat. I finanční vyrovnání je obchodním tajemstvím," sdělil generální manažer klubu Maroš Krajči pro web čas.sk.

V nejbližším sobotním zápase proti CSKA Moskva povedou tým dosavadní asistenti Vladimír Országh a Ján Lipiansky. Jméno nového hlavního kouče má být oznámeno v blízké době.

Hráči včetně tří českých krajánků byli změnou hodně zaskočeni. "Nikdo to nevěděl. Ráno v kabině jsme se na sebe jen překvapivě dívali, nic jsme netušili," řekl slovenským novinářům útočník Michal Vondrka. Z českých hokejistů měl Čada v kádru i Tomáše Netíka a Václava Nedorosta.

Reklama