Hlavní obsah

Chanty-Mansijsk - Riga 5:2Kašpar dvěma góly pomohl Chanty-Mansijsku ukončit sérii porážek

Aktualizováno

Český útočník Lukáš Kašpar dvěma góly zpečetil vítězství hokejistů Chanty-Mansijsku v Kontinentální lize nad Dinamem Riga 5:2. Mezi střelce se zapsal i Roman Červenka, který korunoval výhru Petrohradu v Nižněkamsku 5:1 a jeho tým si udržel stoprocentní úspěšnost i po sedmém utkání v sezóně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejista Lukáš Kašpar přichází na sraz hokejové reprezentace v pražských Letňanech.

Článek

Naopak Kašpar pomohl Chanty-Mansijsku přerušit sérii čtyř porážek. Vítězný gól zápasu dal 53 sekund po začátku třetí třetiny Alexej Pepeljajev. Pak se v 43. a 45. minutě trefil Kašpar, který překonal českého gólmana Jakuba Sedláčka, jenž už na konci deváté minuty nahradil za stavu 2:0 pro Jugru zkušeného Edgarse Masalskise.

Po Kašparových gólech mohl vzápětí z trestného střílení snížit Lauris Darzinš, ale neuspěl. Český mistr světa z roku 2010 má po sedmi zápasech bilanci tří branek a tří asistencí.

Červenka si připsal druhý gól v sezoně, když v 54. minutě uzavřel skóre zápasu v Nižněkamsku. Jednou brankou a dvěma přihrávkami se o jasnou výhru favorizovaného Petrohradu zasloužil Ilja Kovalčuk a dostal se do čela kanadského bodování (11+7). S jedenácti zásahy je i nejlepším střelcem ligy.

Už šestou porážku za sebou utrpěl s Jekatěrinburgem brankář Jakub Kovář, který dnes musel strávil prohru 2:4 na ledě Dynama Moskva. Z osmi zápasů má jeho tým jen čtyři body a je druhým nejhorším celkem soutěže.

Kontinentální hokejová liga:
Novosibirsk - Ufa 3:1
Chanty-Mansijsk - Dinamo Riga 5:2 (za domácí Kašpar 2+0)
HK Soči - Magnitogorsk 1:2
Lada Togliatti - Jokerit Helsinky 1:2
Nižněkamsk - Petrohrad 1:5 (za hosty Červenka 1+0)

Reklama

Související témata: