Hlavní obsah

Omsk - Soči 8:1Brankář Pöpperle dostal v KHL od hokejistů Omsku osm gólů

Moskva

Osm gólů inkasoval Tomáš Pöpperle v brance Soči v sobotním utkání Kontinentální hokejové ligy na ledě Omsku, kde nováček soutěže podlehl 1:8. Dalších 23 pokusů domácího týmu český brankář zlikvidoval. Nejpilnějším střelcem v dresu Avangardu byl Vladimír Sobotka, ale navzdory sedmi pokusům vyšel ze zápasu bez bodu. Omsk si sedmou výhrou za tři body v desátém utkání pojistil vedení v Černyševově divizi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ilustrační foto.

Článek

Nejproduktivnější český hráč v soutěži Jan Kovář se gólem a přihrávkou podílel na vítězství Magnitogorsku nad Novokuzněckem 4:1 a má bilanci pět gólů a 11 asistencí. Jeho tým zvítězil poosmé za sebou a vede tabulku Východní konference.

V KHL je lepší pouze Petrohrad, jenž prodloužil svou rekordní vítěznou sérii od začátku sezony už na deset utkání. SKA deklasoval 7:1 Podolsk a má plný počet 30 bodů. Český útočník Roman Červenka se v dresu vítězů do statistik nezapsal, gólman Alexander Salák si připsal 26 zákroků.

Gól a přihrávku dnes kromě Kováře zaznamenal také Petr Koukal a přispěl k výhře Jokeritu 4:2 nad Atlantem. Dva kanadské body zaznamenal i Jakub Petružálek, který dvěma přihrávkami pomohl Jekatěrinburgu zdolat svůj bývalý klub Chabarovsk 3:1. Avtomobilist uspěl po sérii osmi porážek. Přispěl k tomu i gólman Jakub Kovář, který pochytal 24 střel.

Z vítězství se radoval také Jakub Sedláček v brance Dinama Riga, který měl 26 úspěšných zásahů při výhře 4:2 nad Vladivostokem.

Kontinentální hokejová liga:
Omsk - HK Soči 8:1
Barys Astana - Dynamo Moskva 1:2
Jekatěrinburg - Chabarovsk 3:1 (Petružálek 0+2)
Magnitogorsk - Novokuzněck 4:1 (Kovář 1+1)
Dinamo Riga - Vladivostok 4:2
Čerepovec - Lada Togliatti 4:3
Kazaň - Novosibirsk 5:2
CSKA Moskva - Dinamo Minsk 2:0
Petrohrad - Viťaz Podolsk 7:1
Nižnij Novgorod - Nižněkamsk 5:6 v prodl.
Jokerit Helsinky - Atlant Mytišči 4:2 (za domácí Koukal 1+1)

Reklama

Související témata: